PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

‘Her world, her rules’: èxit rotund

L’ambiciós programa de la federació rebenta les previsions i triplica la base femenina

Per Miquel López-Egea

La nova base de la Federació Andorrana de Basquetbol.
La nova base de la Federació Andorrana de Basquetbol. | FAB

El programa de la Federació Andorrana de Basquetbol (FAB), Her world, her rules, per fomentar el bàsquet femení no només ha funcionat, sinó que ha tingut un èxit rotund, de manera que després d’haver tancat la primera fase amb unes xifres de rècord, ara es comença una nova amb ganes de fidelitzar les noves incorporacions. Aquesta primera part de la campanya va implicar que participessin 45 nenes al campus de Carnaval, 24 al primer torn del de Pasqua i 27 al segon d’aquest, mentre que 49 van assistir a tres o més entrenaments oberts. En total 136 nenes van participar en el programa, fet que va implicar que 41 s’hagin convertit en noves federades: 22 són premini, 11 mini, quatre infantils i quatre cadets. La primera idea era passar de 20 a 40 federades. 

«Era el que buscàvem perquè les premini, si les fidelitzes, estaran vuit anys al club, això significa que és la primera vegada que el MoraBanc Andorra té un equip per categoria, és a dir de premini fins a juvenil», comentava Jaume Tomàs, director tècnic de la FAB. Les tres categories més altes ja estan competint mentre que les dues més petites competiran a partir del 24 de novembre amb les trobades obertes de la federació catalana. A més, destaca una xifra molt important, ja que en total hi ha 30 nenes premini perquè en aquesta segona part de la campanya ja s’han incorporat de noves. «A la segona part de la campanya volem intentar que aquestes 41 es fidelitzin i volem que es converteixin en jugadores que tinguin el compromís», reiterava i recordava que totes les nenes que hagin tramitat una llicència, la tindran subvencionada per la FAB, i els campus seguiran sent gratuïts per aquelles que practiquin bàsquet habitualment. «La ràtio d’assistència en els entrenaments premini és superior al 82%», sentenciava. Les seleccions femenines del Principat tenen el futur garantit. Per tant, aquesta ha estat, segons la FAB, un dels millors programes de la seva història.
Cal recordar que aquest projecte va ser cofinançat amb la FIBA, de manera que l’ens internacional va donar una subvenció de 8.000 euros i la FAB ha pagat 4.000. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT