PUBLICITAT

El Comunal tindrà una capacitat per a 6.500 espectadors

El concurs arriba pensant en els Jocs dels Petits Estats 2021

Per El Periòdic

L'Estadi Comunal.
L'Estadi Comunal. | MARICEL BLANCH

El nou Estadi Comunal Joan Samarra Vila tindrà una capacitat màxima de 6.500 persones i un camp de futbol fins a mides reglamentàries, és a dir, distàncies a l’interior de les línies de 105 per 68 metres. A més, la pista d’atletisme disposarà com a mínim de sis carrers rectes de 110 metres de longitud i almenys quatre als revolts del circuit. La remodelació, que es podrà desenvolupar per fases, garantirà que es puguin acollir la pràctica de totes les disciplines atlètiques i, per tant, es podran fer tots els llançaments.

Pel que fa a les graderies, l’aforament mínim serà entre seients fixos i ampliables, ja que aquests darrers podran ocupar la pista d’atletisme. Així mateix, la il·luminació serà compatible amb la retransmissió internacional d’esdeveniments i també tindrà una zona de vestuaris nova, lavabos per als assistents, bar, sala de premsa i sala d’infermeria, entre d’altres.

Aquests són els requisits demanats en el concurs nacional que va publicar el BOPA per remodelar la infraestructura. El jurat estarà presidit per la cònsol major i el conseller d’Esports i compta amb representants de les federacions d’atletisme i de futbol, i del Col·legi d’Arquitectes. Aquest valorarà l’originalitat de la proposta i la imatge de modernitat i singularitat. També tindrà en compte els conceptes d’eficiència energètica i sostenibilitat de tots els elements integradors del projecte així com la possibilitat d’integració de noves tecnologies tant en el seu disseny com en el posterior funcionament d’aquest.

Per un altre costat, el concurs preveu que es pugui ocupar l’espai de sobrevol de la carretera general 1. Els candidats poden presentar les seves ofertes fins al 9 de gener. Després s’haurà d’anar a contrarellotge perquè la instal·lació estigui disponible per als Jocs dels Petits Estats de 2021.

Satisfacció de la FAA

 «En una última estirada del Comú, s’han llançat a fer un estadi en molt bones condicions en les quals sortim guanyant tots», explicava el president de la Federació Andorrana d’Atletisme (FAA), Bernat Vilella. «Tenim un mínim de garanties de la IAAF», recordava i remarcava que podria ser que la federació internacional ajudés amb el finançament. Així, va subratllar que «és impossible fer cabre una pista de vuit carrils i un camp de futbol» i va reiterar que «les graderies no malmetran tant el nou tartan». H

PUBLICITAT
PUBLICITAT