PUBLICITAT

Mor l'exentrenador del BC Andorra, Joan Carles Pié

Va ser l'artífex de l'ascens de l'equip a LEB Plata

Per Miquel López-Egea

Joan Carles Pié.
Joan Carles Pié. | Eduard Comellas

El bàsquet andorrà i català està de dol i commocionat després de la pèrdua de Joan Carles Pié, que ha mort avui la nit amb 53 anys, després de lluitar contra una malaltia de llarga durada. El tècnic va dur el River Andorra a LEB Plata i és una d’aquelles persones decisivament responsables que avui el conjunt del Principat estigui a la Lliga Endesa. Després de la notícia, desenes d’entitats, jugadors, tècnics i persones vinculades al bàsquet van mostrar el seu condol.

Era un referent del bàsquet català i va passar per clubs com el Barça, Sedis, Granollers, Mataró o l’Arenys Bàsquet, entre d’altres. Per exemple, va portar el Cadí la Seu femení a l’elit per primer cop i des de llavors va mantenir una estreta relació amb el club, ja que va ser entrenador del sènior masculí, gerent de l’entitat i coordinador tècnic. També va ser entrenador de l’FC Barcelona júnior.

Gorka Aixàs, visiblement emocionat, va explicar que «el coneixia d’anys abans, vam tenir una relació diferent de la que he tingut amb altres entrenadors perquè aquesta era d’amistat, havia estat jugant a la Seu» i va recordar que «a més d’un amic, com a entrenador va ser el que ens va donar l’ascens a LEB plata, el primer entrenador de l’era professional del club, un tècnic d’una generació que el necessitava per fer un salt important». També va indicar que «ha estat un cop molt dur, les coses van així, marxa algú amb qui tindrem un deute per sempre».

Per la seva banda, Dani Marín, qui va ser jugador del River, va expressar que «ha estat un cop molt dur». «Ens va portar a l’etapa professional, va estar a la lliga EBA amb nosaltres i amb ell vam pujar a LEB Plata, va ser un canvi del bàsquet andorrà perquè érem un grup d’amics de casa i vam assolir l’ascens», comentava i recordava que «gràcies a ell, el club ara mateix està a on està». «Està clar que és un referent, va fer una feina fantàstica i va tenir molts èxits», remarcava i reiterava que «era una persona molt respectada dins del bàsquet català». «Era un bon home, tinc molt bon rècord d’ell, tenia una gran qualitat humana perquè era una persona amb qui podies parlar de tot i si tenies un problema, volia saber més de tu i t’ajudava, la vida és molt injusta», sentenciava.

En aquesta línia, l’exjugador Jordi Olcina va comentar que «estic una mica tocat, era un gran home, una bellíssima persona». «Es feia amb tothom i com a entrenador era molt sincer i punter, a mi em va anar molt bé perquè va confiar molt amb mi, vaig gaudir amb ell», assegurava i destacava que «vaig fer una bona progressió amb tot el temps que portava a Andorra». «Ens va fer el salt cap amunt, ens va acompanyar però per motius personals va haver de plegar», explicava i afirmava que «era un entrenador que tenia clares les seves idees i confiava amb els seus jugadors». «Tenia un estil de joc, li agradava córrer, tenia molta agressivitat defensiva i era sincer i proper», destacava.

Així mateix, Jaume Tomàs, director tècnic de la Federació Andorrana de Basquetbol (FAB) va subratllar que «està clar que en aquells moments el primer equip era el donant de jugadors de la selecció» i, per tant, «de com anava el River durant la temporada depenia de com arribava la selecció a competir a l’estiu, el que és ara el Sènior B». «Abans era un còpia i enganxa, la selecció era el River i evidentment, tot i que no teníem relació a nivell entitat, va ser una figura important quant al pas endavant que vam fer com a selecció nacional», concloïa.

PUBLICITAT
PUBLICITAT