Pallissa per recuperar-se

Els tricolor guanyen amb contundència al Mònaco en el duel de Principats i aconsegueix l’‘average’

Per Miquel López-Egea

La defensa del Mònaco prova de frenar a Sy de totes les maneres, fins i tot sense deixar-lo veure. | MARICEL BLANCH

La confiança va tornar ahir al Poliesportiu i el MoraBanc va fer un gran pas cap al Top16 després d’apallissar al Mònaco per 95 a 68. Els andorrans van firmar un gran tercer quart que els va servir per retrobar-se amb la victòria. Així, Landing Sanè i Dylan Ennis no es van poder emportar el premi de guanyar al Poliesportiu en el seu retorn a Andorra.

El matx va començar amb uns primers minuts amb el MoraBanc fent una bona defensa però el conjunt monegasc es va saber imposar a això i va fer ús de la seva superioritat física per trobar alternatives, fent circular la pilota. Però els andorrans no es volien rendir i tot i estar per darrere, van anar desafiant al conjunt del Principat visitant. Era Dejan Todorovic l’home d’aquesta primera part, que una vegada i una altra donava aire als tricolor, que patien per culpa de Clemmons. D’aquesta manera, quan el MoraBanc ho intentava i es posava per davant, els visitants responien amb contundència i finalment en el primer quart el resultat va ser de 19 a 25, després que el rival fos superior en el rebot.

D’una altra manera va seguir el segon quart perquè els andorrans van mostrar una versió totalment diferent i van fer una mostra de força remuntant des dels primers segons davant d’un Ennis que no aconseguia anotar. Un altre panorama es respirava al Poliesportiu. Els andorrans s’anaven apropant a l’electrònic, treballant i picant pedra, fent passos ferms per posar-se al capdavant després de tapar els forats i de fer-se més forts en el rebot. A més era Clevin Hannah qui es carregava l’equip a l’esquena, fent el seu repertori particular, firmant un dels millors papers del curs.  D’aquesta manera, amb una defensa molt més dura, els tricolor van aconseguir un avantatge de vuit punts, després de reduir notablement els errors i aprofitant els d’un rival que perdia la concentració. La pilota circulava millor i els dels locals se sentien molt més còmodes en el joc interior, i això que Moussa Diagne no estava a la pista, que no gaudia de gaires minuts a la primera part perquè tenia molèsties. Per tant, després de saber agafar al rival en el contraatacs, fent un gran paper en el rebot, i jugant el factor sorpresa, el resultat en aquest quart va ser de 38 a 37 després d’una reacció final dels de Sasa Obradovic.

Absolutament superiors

A la represa, amb Diagne ja a la pista, els andorrans seguien per davant en els primers minuts, augmentant les distàncies amb David Walker, Frantz Massenat i Diagne, que s’entenien a la perfecció entre ells, aconseguint tornar als vuit punts d’avantatge. A més, en defensa tornaven al màxim nivell, fet que provocava que baixés l’encert visitant. De fet, quan els monegascs intentaven retallar distàncies, els andorrans responien amb contundència i confiança, de manera que quan faltaven menys de cinc minuts per acabar el quart Hannah augmentava la diferència a 13 punts. Tot un espectacle. Els andorrans estaven totalment encertats. El rival estava trencat després de desaparèixer. El resultat al final d’aquest temps va ser de 64 a 52.

En el darrer quart, el partit semblava sentenciat. Però els tricolor no podien abaixar la guàrdia. En els primers minuts, els andorrans van seguir el mateix tarannà, el mateix alt nivell del quart anterior, tot i que els monegascs van sortir amb fúria a la pista per intentar una èpica remuntada que no va ser possible.

Va ser Senglin qui va posar una diferència de 16 punts a l’electrònic, amb un triple perfectament executat quan faltaven sis minuts i mig pel final del matx. Després tot va ser qüestió de resistir i de seguir creixent, fins a aconseguir més 20 punts d’avantatge. Finalment, el resultat va ser de 95 a 68, un resultat que implica fer un gran pas cap al Top16, amb average inclòs. I recuperar la confiança amb una pallissa brutal. De fet, Obradovic va considerar, trist, que és «la pitjor desfeta de la meva carrera».