PUBLICITAT

Cinc anys de presó i expulsió per al principal imputat en el cas Jòquer

  • A. G. ha estat condemnat per quatre furts, un robatori amb arma i extorsió
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Un passadís de la seu de Justícia. Foto: TONY LARA

El Tribunal de Corts va notificar ahir la sentència mitjançant la qual condemna el principal processat pel cas Jòquer a cinc anys de presó i 20 anys d'expulsió del Principat. El jove, que respon a les inicials A. G., ha estat condemnat per quatre furts, un robatori amb arma, i els delictes menors d'extorsió i possessió de cànnabis. Un altre dels homes processats pel mateix cas va ser condemnat a un any de presó condicional per dos delictes majors de furt, mentre que les dues noies, que eren menors de 21 anys en el moment dels fets, van ser condemnades a vuit mesos de presó condicional pel delicte de receptació. Finalment, un cinquè implicat va ser condemnat a quatre mesos de presó condicional, també pel delicte de receptació.

Les penes, en qualsevol cas, són inferiors a les que sol·licitava el Ministeri Fiscal. De fet, el dia de la vista, que va tenir lloc el mes de setembre, la Fiscalia va demanar una pena de set anys de presó per a A. G., processat per quatre furts amb escalament: dos furts a l'establiment Servei de Neu d'Andorra la Vella i dos furts més al bar Shusski d'Encamp. Dos d'aquests delictes es van cometre amb la participació d'un altre noi, que va ser condemnat a un any de presó condicional, i, en tots els casos, els autors van deixar una peculiar signatura al lloc dels fets: un jòquer d'un joc de cartes.

Els cinc condemnats es van veure implicats, d'una manera o altra, amb aquests fets delictius.

A. G. va ser condemnat, a més, per un delicte major de robatori amb arma i un altre delicte d'extorsió, en grau de temptativa. Aquests fets estan vinculats a una mena de parany que tot el grup va parar a un jove de Sant Julià de Lòria, que havia flirtejat amb una de les noies.

En concepte de responsabilitat civil, A. G. haurà de pagar 2.466 euros.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT