PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Espot es disculpa per posar en dubte la validesa dels candidats

Pere López demana que el cap de Govern també es justifiqui davant del Consell General

Per Laura Cugat Ruiz

El cap de Govern Xavier Espot mirant per una finestra en la inauguració de la plataforma de Soldeu, ahir.
El cap de Govern Xavier Espot mirant per una finestra en la inauguració de la plataforma de Soldeu, ahir. | Maricel Blanch

Xavier Espot va demanar públicament disculpes ahir per si havia pogut ofendre algú en relació amb les declaracions que va fer el passat 30 de novembre apel·lant als candidats de les eleccions comunals del proper 15 de desembre. A tall de recordatori, el cap de Govern i també president de Demòcrates va lamentar que s’haguessin bastit projectes de manera «precipitada», afirmant que «potser determinades persones que formen part en aquestes llistes no sé si estan del tot preparades per assumir el repte que tenen per davant». 

Davant les múltiples crítiques pels arguments relacionats amb els candidats a les comunals no només per part de PS sinó també d’USdA, Espot va afirmar ahir que avui tindria l’ocasió de donar resposta però va subratllar «que les coses es poden interpretar de forma esbiaixada o parcial» recalcant que «jo no em referia a cap llista ni persona en concret, sinó que vaig fer una reflexió de caràcter general sobre una qüestió que se’m formulava al voltant del fet de tenir 21 llistes per a les eleccions comunals». En aquest sentit, Espot va voler matisar les seves afirmacions: «Jo vaig dir que tenir tantes llistes tenia avantatges molt importants, que ja vaig anomenar, però també podria comportar inconvenients». El mateix va aclarir que «a la majoria de candidats jo ni tan sols els conec i no estic en disposició de saber quina és la seva vàlua». 

Pregunta al consell general

Mentrestant, el president del grup parlamentari del PS, Pere López, ha formulat una pregunta ja anunciada al Consell General amb l’objectiu de saber la seva valoració al voltant de les paraules que va formular Espot. La pregunta integra diverses qüestions relacionades amb aquest cas: «Si el Govern creu que són unes declaracions escaients i apropiades per a un Cap de Govern? I si no es considera que és del tot necessària una rectificació i una demanda pública de disculpes?». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT