PUBLICITAT

Andorra la Vella

Aposta per recuperar la figura de l’educador de carrer

És l’encarregat d’analitzar els problemes dels joves i adolescents

Per El Periòdic

La Taula Permanent de Joventut amb representants dels comuns.
La Taula Permanent de Joventut amb representants dels comuns. | SFGA

El ministre d’Afers Socials, Habitatge i Joventut, Víctor Filloy, va proposar recuperar la figura de l’educador de carrer, durant la sessió de la Taula Permanent de Joventut celebrada ahir a Prada Casadet. Filloy va recordar que «és imprescindible que els diferents comuns es comprometin amb aquells joves que corren el perill de caure en exclusió social» i afegia que «aquesta figura ja existia fa uns anys a Andorra en alguns comuns». L’educador de carrer seria el responsable de crear vincles amb els joves i els adolescents i parlar dels problemes que afronten, establint una pedagogia de la relació i acompanyament, per tal d’encaminar el seu futur. Actualment ja existeix aquesta figura en alguns comuns però es voldria que tornés a ser present a tot el Principat.

Un altre dels punts tractats en la sessió, i «molt demandada pels joves», segons Filloy, va ser la de regular els horaris de tancament de les discoteques i pubs durant les festes majors, per tal de controlar la venda de begudes alcohòliques. En aquest sentit, es va debatre sobre possibles mesures a consensuar.

Pel que fa a les propostes dels joves i les seves inquietuds, Filloy va remarcar que ara hi ha més facilitat d’accés a l’habitatge i un pla d’ajuda per la seva emancipació. En aquest sentit, el ministre va assegurar que estan treballant en diferents iniciatives per tal satisfer aquestes necessitats.

També es va presentar la Guia Jove, que inclou tot un seguit d’activitats orientades cap als joves del país. El dossier, que es repartirà entre el jovent però que també es pot descarregar a la web del Ministeri d’Educació, compta amb 68 pàgines d’informació sobre els serveis i recursos d’interès juvenil en àmbits tan diversos com l’emprenedoria, l’ocupació o les ajudes a l’habitatge.

PUBLICITAT
PUBLICITAT