PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Espot demana promoure les ajudes enfront de la pobresa

Càritas constata una progressiva reducció del nombre d’usuaris

Per Laura Cugat Ruiz

Unes estanteries del Banc d’Aliments de Càritas.
Unes estanteries del Banc d’Aliments de Càritas. | TONY LARA

Del departament d’Estadística que constata que el 12,8% dels habitants estan en situació de risc de pobresa i que el 4,4% pateix pobresa extrema, el cap de Govern Xavier Espot va recalcar ahir que abans d’implementar noves accions i ajuts, tenint en compte el ventall que ofereix la Llei de Serveis Socials que es va aprovar el 2014, «el que s’ha de fer és una tasca més divulgativa i pedagògica per arribar al conjunt d’aquesta població i fer-li saber que al seu abast hi ha ajuts que potser a vegades no acaben d’activar». Càritas constata a través d’un comunicat que en els últims anys ha notat una progressiva reducció d’usuaris. 

Espot va matisar ahir, en el marc de la inauguració de la plataforma esquiable i l’aparcament Avet de Soldeu, que «és la primera vegada que s’elabora una estadística d’aquestes característiques d’acord amb unes premisses noves sense comptar amb un estudi previ que ens permeti comparar aquestes dades». En aquest sentit, el cap de Govern va animar que es faci una anàlisi prudent i no precipitada de les xifres, valorant que «el que hem de fer és anar-les reproduint i anar-les comparant en funció de l’evolució que facin per tenir un panorama el més complet possible».  El mateix va afegir que «el Govern cal que posi fil a l’agulla, prengui nota de la situació i li posi remei», destacant algunes mesures que s’han anat adoptant perquè «les persones que tinguin unes pensions i unes rendes més baixes tinguin majors ingressos». 
 

Càritas compta amb diversos programes d’acció social de diferents àmbits: el programa d’atenció primària, que atén de manera global les necessitats bàsiques; el programa de suport, que vol millorar la qualitat de vida; el rober, que proporciona roba gratuïta o a un preu reduït; el banc d’aliments i el programa transeünts, que acull persones no residents de forma puntual, entre altres. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT