PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els candidats de Sant Julià, oberts a acollir competicions

No descarten rebre els palistes al Valira si «és bo per a la parròquia»

Per Victoria Gómez Pérez

Un moment del ràfting d’aquest estiu.
Un moment del ràfting d’aquest estiu. | MARICEL BLANCH

Els tres aspirants a cònsol major de Sant Julià de Lòria es van mostrar ahir sorpresos davant les declaracions del cònsol actual, Josep Miquel Vila, en què insinuava que alguna etapa de la Copa d’Espanya de Piragüisme es podria disputar al riu Valira. Ara bé, tots ells van assegurar estar oberts a escoltar la proposta de la Reial Federació Espanyola (RFEP) i acollir-la si «és bo per a la parròquia». 

El cap de llista d’Units pel Canvi, Joan Travesset, va admetre que tot el que sabia al respecte era a través de la premsa, de manera que «no tenim cap informació oficial» i «és difícil debatre sense conèixer de què estem parlant». Apuntant directament al ràfting de Vila, i a l’espera de rebre la proposta oficial per part de la RFEP, Travesset va avançar que el seu programa electoral no «inclourà inversions faraòniques» i, en qualsevol cas, la disputa d’una competició al Valira «s’hauria de coordinar amb el Govern i amb FEDA». 

En una línia similar, des de Desperta Laurèdia, Cerni Cairat va creure no tenir prou informació per a saber si l’acollida d’una etapa de la Copa d’Espanya és assumible, si bé va defensar que «tot el que es faci en l’entorn de Sant Julià, no ha de suposar una despesa de diners públics inviable», també en evident referència al projecte del ràfting. 

El candidat d’UL + terceravia, Josep Majoral, va opinar que «a trets generals, i en el supòsit que sortíssim elegits, tots els projectes, esportius, culturals o de qualsevol altre caire, que es cregui que poden sumar per a la parròquia, seran estudiants detalladament amb responsabilitat i transparència de cara a la ciutadania». En cas que els estudis pertinents resultessin positius, Majoral va afirmar que «es tiraran endavant». 


La FACC insistirà

Aquest dilluns, el president de la Federació Andorrana de Canoa-Caiac (FACC), Toni Guerra, va explicar que havia proposat a la RFPF celebrar futures etapes llargues de descens en el tram que va des del pont de Fontaneda fins a la frontera hispanoandorrana. És exactament el mateix que aquest estiu va acollir la baixada en ràfting com a acte de festa major amb la diferència que FEDA no hauria d’intervenir, segons Guerra. A més, si se celebrés durant la primera quinzena de juny, hi hauria prou cabal natural «sense necessitat de buida Engolasters», va insistir el president.

Preguntat per la possibilitat que la corporació que surti de les eleccions del pròxim 15 de desembre no vulgui involucrar-se en la competició espanyola –ja que l’actual cònsol major i principal impulsor de la proposta no repetirà en el càrrec–, Guerra va assegurar que «des de la FACC seguirem proposant el Valira com a una bona opció, perquè realment creiem que és un projecte de país».

PUBLICITAT
PUBLICITAT