PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Quatre projeccions a la Setmana de cinema espiritual

Les pel·lícules treballen els valors en els alumnes dels tres sistemes educatius

Per El Periòdic

Una de les passades sessions del cicle.
Una de les passades sessions del cicle. | Arxiu ANA

La vuitena edició de la setmana de cinema espiritual-Cinema amb valors se celebrarà del 4 al 8 de novembre. Organitzat per la delegació d’Ensenyament del Bisbat d’Urgell conjuntament amb els professors de religió, hi prenen part alumnes dels tres sistemes educatius del país. En aquesta ocasió porta el títol Viu! En terra estranya! i s’hi projectaran quatre pel·lícules que mostren valors als joves a través de diverses situacions i els aporta una formació crítica i activa.

L’objectiu d’aquesta proposta és mostrar els interrogants que es presenten sobre el sentit de la vida, les relacions personals i els camins de l’amor, la justícia i les exigències ètiques de la solidaritat, la llibertat i el discerniment en elecció, el perdó i la reconciliació, la lluita del bé i el mal o el misteri de la bellesa. Els alumnes de cinquè i sisè de primària veuran Mi Mundial; els de primer i segon d’ESO A ganar; els de tercer i quart d’ESO Una cuestión de género; i els alumnes de batxillerat, La revolución silenciosa. A més del visionament dels films, també es presenten activitats didàctiques paral·leles per treballar sobre els temes que es tracten a les pel·lícules. Les projeccions es porten a terme en horari escolar als cinemes del centre comercial L’Illa Carlemany.

Al mateix temps, el departament de Pastoral de Joventut de la CEE organitza pels alumnes que hi participin a partir de tercer d’ESO el concurs Cine con espíritu. A les seves escoles, durant la classe de religió tindran l’oportunitat de preparar el guió, la gravació, interpretació i triatge de la música d’un curtmetratge.

PUBLICITAT
PUBLICITAT