PUBLICITAT

Andorra la Vella

Special Olympics aposta pels esports d’hivern amb un nou equip

La federació organitzarà els Campionats Europeus d’Esports d’Hivern a Andorra el 2022

Per Miquel López-Egea

El president de SOA, Àlex Terés, i la responsable de la secció d’esports d’hivern, Coia Sedó.
El president de SOA, Àlex Terés, i la responsable de la secció d’esports d’hivern, Coia Sedó. | M. L-E.

Special Olympics Andorra (SOA) fa un nou pas i ahir va presentar el seu equip d’esports d’hivern que començarà aquesta temporada. Els federats de l’entitat podran practicar a més d’esquí alpí –equip que ja porta funcionant des de fa deu anys–, raquetes de neu, street curling, surf de neu, esquí de fons, patinatge artístic sobre gel i hoquei pista. 

Per altra banda, la federació va anunciar que organitzaran els Campionats Europeus d’Esports d’Hivern a Andorra l’any 2022, competició en la qual preveuen 150 participants de deu federacions diferents. L’esdeveniment se celebrarà a Grandvalira, Canillo i Naturlandia i compta amb el suport del Palau de Gel, la Fundació Grandvalira, la Federació Andorrana d’Esquí i la Federació Andorrana de Muntanyisme. 

Segons va explicar Coia Sedó, responsable d’esports d’hivern de l’entitat, «l’objectiu és fomentar la competició, ja que entrenar-se serveix per integrar-se, per aquest motiu volem potenciar aquesta competició». A més, va aclarir que aquells esportistes que no poder practicar esquí alpí, poden fer les raquetes de neu, i va reconèixer que ja hi ha hagut molts interessats en aquesta modalitat. «La intenció és poder ampliar el trofeu que fem d’esquí i poder convidar a més equips de fora, ja que amb un dia de competició era insuficient», afirmava. El pròxim 20 i 21 de març, la pista Esparver de Grandvalira acollirà la competició i, per primera vegada, els visitants passaran tres nits al Principat. 

Per un altre costat, va destacar la «visibilitat» i «la resposta del país» quan es van organitzar els Jocs Special Olympics d’Andorra i la Seu d’Urgell, igual que amb els Mundials d’Abu Dhabi. 

El president de SOA, Àlex Terés, va indicar que «Special Olympics Andorra s’ha fet un nom, cada vegada ens conviden a més esdeveniments però teníem la inquietud de crear una Copa d’Andorra per a totes les disciplines l’any 2020». Així, els atletes competiran en petanca, bàdminton, judo i natació. Per altra banda, també es vol crear un equip jove d’Special Olympics de cara a la temporada vinent per ampliar el nombre de federats. Per tots aquests motius, el pròxim 30 de novembre, la Borda Pairal acollirà un sopar i una subhasta benèfica en la qual se sortejarà, entre altres, una samarreta firmada pel tennista Rafel Nadal o un CD firmat del tenor Josep Carreras, a més d’alguna pilota o samarreta de la fundació Johan Cruyff. 

El sopar comptarà amb persones del Patronat de la Fundació Johann Cruyff i amb l’exseleccionador espanyol Vicente del Bosque, a més del presentador de televisió, Carlos Sobera, que serà l’encarregat de conduir la subhasta. En aquest esdeveniment també es presentarà el calendari solidari Special Olympics 2019, fruit de l’acord de la federació amb el Grup Pyrénées, l’encarregat de posar-lo a la venda en els seus establiments.

PUBLICITAT
PUBLICITAT