PUBLICITAT

Andorra la Vella

La proposta de voravia entre la Massana, Erts i Arinsal superarà els 300.000 euros

Torres treballa per assolir un conveni de cessió dels terrenys per eixamplar la carretera

Per Adrià Esteban

Presentació del projecte guanyador del pressupost participatiu.
Presentació del projecte guanyador del pressupost participatiu. | SFGA/CEsteve

A la tercera va la vençuda. La proposta d’unir amb una voravia el tram que separa la Massana, Erts i Arinsal va adjudicar-se la tercera edició dels pressupostos participatius després de dos intents fallits. Amb 964 vots, la proposta guanyadora va rebre el suport del 26,62% de persones que van participar en la votació, lluny de la segona proposta més escollida que va ser la d’instaurar plaques solars als edificis públics amb 448 vots.

El ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, va avançar que la construcció de la voravia «molt probablement» tindrà un cost superior als 300.000 euros previstos als pressupostos participatius, quelcom que ja va succeir en les dues primeres edicions amb una desviació de 60.000 euros en el cas de la passarel·la de l’Estadi Comunal i de 44.000 euros en el cas dels arbres de vent. Precisament per aquest motiu Torres va obrir la porta a executar, «si s’escau», una partida tant per a l’any que ve com el següent. 

«La millora que suposarà serà per la seguretat dels vianants que transiten de la Massana cap a Erts i Arinsal. Ja s’ha implementat voravies o espais per ciclistes en molts trams de carretera i pensàvem que aquest era un punt important» va manifestar Torres. De fet, la proposta guanyadora dels pressupostos participatius ja va aparèixer en el programa electoral demòcrata com un «compromís» a assolir. Així mateix, el ministre va admetre que «des de fa mesos» s’està treballant amb un conveni de cessió per part dels propietaris dels terrenys per tal d’eixamplar la carretera que va d’Erts a Arinsal. 

En l’edició d’enguany dels pressupostos participatius van votar un total de 1.737 persones, una xifra lleugerament superior a la d’anys anteriors. Respecte al projecte d’arbres del vent, Torres va detallar que avui mateix es realitzarà la comanda i la pròxima setmana començaran les obres. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT