PUBLICITAT

Andorra la Vella

Andorra la Vella tindrà quatre edificis connectats a la xarxa de calor de FEDA

The White Angel Andorra es converteix en el primer client privat de la iniciativa

Per El Periòdic

D'esquerra a dreta: Jan Aramburu i Jordi Travé, signant el contracte.
D'esquerra a dreta: Jan Aramburu i Jordi Travé, signant el contracte. | FEDA

La xarxa de calor de FEDA Ecoterm d’Andorra la Vella ja compta amb el primer client privat. El director de la promotora d’habitatges The White Angel Andorra, Jan Aramburu, i el gerent de FEDA Ecoterm, Jordi Travé, van signar ahir un contracte comercial per connectar la futura edificació del centre d’Andorra la Vella, que comptarà amb quatre edificis i 160 habitatges, a la xarxa de calor que parteix del Centre de Tractament de Residus.  Segons informa FEDA a través d’un comunicat, l’objectiu és millorar el servei i la qualitat de l’aire de la parròquia a partir d’un sistema de calefacció i aigua calenta més sostenible. 

Aramburu va emmarcar l’acord comercial amb els valors de la companyia que té molt present la sostenibilitat en tots els seus projectes. En aquest sentit, The White Angel col·laborarà amb FEDA Ecoterm per oferir habitatges sostenibles. 

Els quatre edificis projectats tindran un tipus d’aïllament diferent a cada façana d’acord amb la seva orientació per aconseguir la màxima eficiència energètica. L’objectiu d’aquest projecte de nova construcció a la Borda Nova és reduir al màxim la petjada de carboni, oferint el màxim de confort als clients. 

Funcionament de la xarxa

FEDA explica que la xarxa de calor, que parteix del Centre de Tractament de Residus, permetrà oferir un sistema d’aigua calenta gràcies a la calor residual que s’extreu del tractament dels residus. Segons la companyia, el mètode és molt eficient, ja que s’aprofita una calor que fins ara no es recuperava i alhora es continua generant electricitat. A més, el projecte contribueix a millorar la qualitat de l’aire de la zona, ja que es podran eliminar les calderes de gasoil de les prop de 2.000 llars que s’hi connectin. La previsió és iniciar el projecte a finals d’any. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT