PUBLICITAT

L’FC Andorra es beneficiarà del ‘Programa Impulso 23’ de l’RFEF

L’entitat aprova un nou reglament que donarà més recursos al club

Per El Periòdic

El president de l’RFEF presenta el ‘Programa Impulsa 23’, ahir.
El president de l’RFEF presenta el ‘Programa Impulsa 23’, ahir. | RFEF

El president de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), Luis Rubiales, va anunciar ahir un «augment històric» dels ingressos per als clubs de Segona Divisió B i de Tercera Divisió a través del Programa Impulso 23 en una reunió amb els clubs en la qual l’FC Andorra va estar present. 
En conjunt, la federació aportarà més de 23 milions d’euros a les entitats que, sumats a altres ingressos, elevarà el total a 30,8 milions d’euros, un 29,52% més que la temporada passada. Aquest nou model tindrà una vigència inicial de quatre temporades: «Significarà un abans i un després. El que volem és que, a partir d’ara, quan es parli d’economia en els clubs no professionals, prevalgui la certesa i la tranquil·litat». Aquest fet es va produir gràcies a un augment del 50% dels patrocinis de l’RFEF i pel fet d’haver modificat competicions com la Copa del Rei i la Supercopa, a més d’una política de contenció de despeses i d’equilibri.

Pel que fa als ingressos dels equips de la Segona Divisió B, on milita l’FC Andorra, els clubs que no jugaven Copa del Rei rebien la temporada passada 70.000 euros com a ajuda directa en diners, 10.000 euros de mitjana en quilometratge, 26.410 en àrbitres, 4.500 en scouting i 1.200 euros en pilotes, la qual cosa suposava una mitjana total de 112.110 euros. A partir d’ara, els clubs que s’adhereixin a Impulso 23 veuran incrementada l’ajuda directa de 70.000 a 100.000 euros, fet que suposa un augment del 43%, garantint la resta de partides i amb un mínim de 20.000 euros dins de l’acord que l’RFEF va aconseguir amb Footters, plataforma en la qual hi ha més de 40 clubs que tenen els drets cedits. En total, aquests clubs rebran 162.110 euros de mitjana, un 44,59% més que l’any passat. A més, la bossa comuna de TV puja a 20.000 euros i els drets pels play-off a 50.000.

Per un altre costat, els equips que participen en la Copa del Rei, competició en la qual participa el conjunt tricolor, aquestes quantitats sumaven 23.000 euros per la primera eliminatòria i 31.000 per les següents eliminatòries. Ara pugen a 35.000 euros i, per tant, Impulso 23 significarà un total garantit de 202.110 euros de mitjana, que pot pujar per passar més rondes de la competició. Això suposa un increment mitjà del 49,58%. Una altra novetat en aquest àmbit és que, quan un equip de Segona Divisió B hagi de viatjar a jugar amb un altre de la categoria rebrà 45.000 euros en lloc de 35.000.
Un altre benefici del programa és que totes les quantitats s’abonaran cada dos mesos, aquest any estarà regularitzat el mes de febrer, amb cinc pagaments durant la temporada, la qual cosa Rubiales ha considerat que és un fet important. L’RFEF, a més, aportarà, d’una banda, 750.000 euros per a ajuda administrativa, que és el que costarà tenir una persona que donarà suport als clubs de cada territori per a ajudar-los en el que necessitin, i per un altre costat, 1,2 milions d’euros per a promocionar i donar visibilitat a les competicions.

A canvi d’inscriure’s en el programa, els clubs hauran de portar les imatges de la competició en els estadis i a la samarreta i participar en la bossa televisiva de la Federació, en la qual ja hi ha 60 clubs de Segona Divisió B. L’RFEF vol també, per millorar la protecció de la salut d’esportistes i afeccionats, promoure al final de temporada un acord amb els clubs en el qual se senti al sindicat de futbolistes per no jugar en condicions d’altes temperatures. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT