PUBLICITAT

Mor Susana Herrera, fundadora de la Federació d’Esport Adaptats

L’esquiadora espanyola va guanyar dues medalles als Jocs d’Innsbruck

Per El Periòdic

La fundadora de la FADEA, Susana Herrera.
La fundadora de la FADEA, Susana Herrera. | FAAD

L’esquiadora espanyola paralímpica i fundadora de la Federació d’Esport Adaptat (FADEA), Susana Herrera, va morir aquest dissabte a Andorra, on residia des de fa molts anys després de quatre anys de lluita contra una llarga malaltia. Herrera va guanyar dues medalles als Jocs Paralímpics d’Innsbruck, Àustria, l’any 1988, un or en descens B1 i un bronze en gegant B1.

Després d’haver patit dues aturades cardíaques amb 23 anys que li van provocar perdre la vista, va descobrir que les persones cegues podien practicar esport d’alt nivell, fet que li va servir per competir en esquí alpí amb l’ONCE. També va formar part de l’equip nacional espanyol d’esquí nàutic adaptat.
L’esquiadora es va retirar passats els 30 anys i va decidir mudar-se a Andorra, amb la seva germana i la seva mare, on va materialitzar un dels seus somnis: ajudar les persones amb discapacitat per superar les pors i atrevir-se a superar esports, de manera que l’any 1998 va decidir fundar, per aquell llavors, la Federació Andorrana d’Esports per a Minusvàlids (FADEM).

PUBLICITAT
PUBLICITAT