Cardelús fa un pas important en la penúltima cita del curs i acaba 23è

Redueix considerablement les diferències amb el primer classificat però el cansament passa factura

Xavi Cardelús competint al Gran Premi de Malàisa.
Xavi Cardelús competint al Gran Premi de Malàisa. | Cardelús Racing Team.

Xavi Cardelús es va classificar 23è al Gran Premi de la Malàisia, penúltima prova del Campionat del Món de Moto2, que es va disputar ahir al circuit de Sepang en unes condicions especialment dures a causa de les altes temperatures: 33 graus combinats amb una humitat que superava el 50% van fer que la cursa fos molt exigent des del punt de vista físic. Els 52 graus de l’asfalt van posar a prova els neumàtics i també el pilotatge, ja que hi havia menys grip a la pista que als entrenaments i més d’un pilot va acabar per terra. La cursa d’ahir va servir per proclamar Àlex Márquez es va proclamar campió del món de Moto 2.

Cardelús va rodar a bon ritme al llarg de les primeres voltes i, a la segona, ja havia superat quatre pilots per, posteriorment, aconseguir la seva volta ràpida de cursa de 2.09,061 en el seu cinquè pas per la línia d’arribada. A partir d’aquest moment, va mirar de marcar un ritme el més constant possible per completar una cursa en la qual va reduir considerablement la diferència final respecte dels primers classificats malgrat que a la part final, el cansament va passar factura. «Ha estat una cursa exigent i dura, tant per la moto com per als pilots, ja que les altes temperatures ho han fet tot molt més complicat», comentava el pilot i destacava que «he mirat de ser el màxim consistent possible al llarg del primer terç per tenir un bon ritme i estar el millor posicionat possible quan els pneumàtics comencessin a caure en el seu rendiment i no estigués tan fresc des del punt de vist físic». «Calia pilotar molt fi perquè l’asfalt tenia menys adherència a causa de la calor, el 23è lloc final és positiu tenint en compte les circumstàncies i també és important la distància respecte dels primers classificats. El cert és que la part final ha estat complicada i ha costat més», afegia.