PUBLICITAT

Nou empat de l’Andorra

Els tricolor sumen un altre valuós punt, aquesta vegada contra el Barça B, i segueixen tercers a la taula

Per Miquel López-Egea

El tricolor Javi Martos i el blaugrana Riqui Puig lluiten per la pilota a l’Estadi Johan Cruyff, ahir.
El tricolor Javi Martos i el blaugrana Riqui Puig lluiten per la pilota a l’Estadi Johan Cruyff, ahir. | FC Barcelona

L’FC Barcelona B i l’FC Andorra es van repartir els punts ahir en un dels duels de la temporada marcats en vermell en el calendari pel seu simbolisme. Els blaugrana i els tricolor no van passar de l’empat a zero en un matx en el qual els locals van gaudir de més ocasions però no les van saber concretar mentre que el conjunt de Gabri García va tornar a presentar una defensa sense fissures que si era superada, es trobava amb un impecable Nico Ratti, que tal com va cridar la nombrosa afició tricolor desplaçada a Barcelona «no lo levanta ni Ansu Fati». De fet, l’extrem va poder sentir el càntic amb les seves orelles perquè va anar a veure el partit. Qui no va estar en canvi a la llotja presidencial va ser Gerard Piqué després de la derrota blaugrana contra el Llevant d’aquest dissabte. D’aquesta manera, els tricolor es mantenen en la tercera posició i el Lleida Esportiu segueix líder de la categoria.

Per tant, els andorrans van sumar un punt en un partit en el qual va destacar que Rubén Bover entrés a l’onze inicial després que encara estigui lesionat. El matx va començar amb Riqui Puig generant perill però els del Principat estaven tancats en defensa, amb la seva habitual de cinc, buscant el contraatac i els seus potents extrems. El matx es va convertir en un estira-i-arronsa, amb uns tricolor fent una pressió molt forta. Una nova ocasió després de la de Riqui Puig va arribar al minut 15, quan Ludovit Reis va fer un xut que va fregar el travesser. Malgrat això, els del Principat no es van desconcentrar i van provocar que els blaugrana haguessin de provar sort des de lluny després de trobar-se perfectament tancats. Així, encara que la defensa fallés, Ratti intervenia confiat, fet que provocava que la primera hora de partit estigués perfectament equilibrada, sobretot després d’un principi de matx molt fort d’uns tricolor que al minut 23 quasi anoten. Després, una jugada entre Sidibé i Keita  va obligar el porter Peña a intervenir. El gran ensurt del partit va ser una mica després quan Ronald Araújo va anotar un gol que va ser anul·lat per fora de joc. Així, el partit va seguir el mateix tarannà fins quan faltava mig minut per acabar la primera part quan Hiroki Abe va fer un gran xut després de quedar-se sol. Però Ratti va saber intervenir divinament amb la mà esquerra.

A la represa, després d’una primera part molt intensa amb dues fortes defenses, l’Andorra va seguir perfectament centrat de manera que va impedir que el Barça pogués acabar les seves jugades, ja que ho intentaven una vegada i una altra però no passaven amb èxit. Era una autèntica batalla però ningú aconseguir anotar.

Precisament va ser en els primers minuts de la segona part quan Keita va caure lesionat i Aimery Pinga va debutar amb la samarreta tricolor. Poc després, Casadesús va tenir l’ocasió del partit amb un cop de cap que va sortir desviat pel pal esquerre després d’haver-se desmarcat entre els centrals. Tot i això, el Barça es va posar les piles i Martí Riverola suava per aturar Riqui Puig. A més, Àlex Collado ho intentava una vegada i una altra però tot i que els blaugrana havien fet un pas més, l’Andorra no fallava des de la defensa, no donava treva i tot i que els locals gaudien de més ocasions que es quedaven en el no-res. Seguint amb la mala ratxa de lesions, era Bover qui es veia obligat a sortir del camp, després que la seva lesió li passés factura.
Després d’un altre estira-i-arronsa per part de les parts, quan faltaven deu minuts per acabar el partit Sidibé va tenir una nova clara ocasió, va marxar a la contra, sol, per fer un xut que va sortir desviat pel pal esquerre del porter. Ja a les acaballes del partit, amb l’empat a l’horitzó, Monchu va tenir una altra gran oportunitat, després d’una molt bona rematada que va fregar el pal dret de Ratti. Però es va quedar, de nou, en un no res. Tot i això, la tensió es respirava a l’ambient i al final del partit Adri Vilanova i Araújo s’encaraven i acabaven a les mans.

Finalment, el resultat va ser d’empat a zero després que ningú aconseguís sentenciar el rival. Per tots aquells qui van viure el partit amb el cor dividit, aquest va ser el millor resultat. 

Gabri García: «El punt ha estat molt bo»

El tècnic tricolor, Gabrí García, va manifestar que «fa deu jornades que no perdem». «El punt ha estat molt bo, l’hem patit i lluitat, ha estat igualat», comentava i destacava que «havíem de ser molt forts defensivament, l’equip ha tingut molt bona actitud». «Érem conscients que el joc del Barça ens sotmetria a molta estona de no tenir la pilota», remarcava i destacava que «Piqué deu haver tingut el cor molt dividit, ha estat un partit bastant just, és bo per a tots».

PUBLICITAT
PUBLICITAT