PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La neu obliga a fer ús dels equipaments al Port d’Envalira i complica la tornada a França

La frontera hispanoandorrana registra sis quilòmetres de cues

Per Victoria Gómez Pérez

L’entrada al Port d’Envalira, ahir al matí.
L’entrada al Port d’Envalira, ahir al matí. | TWITTER

Les primeres nevades de la temporada que van caure ahir al matí van activar l’obligatorietat d’ús d’equipaments especials pels vehicles a la CG-2, al Port d’Envalira, per entrar i sortir del Principat a través de França. També eren necessaris per circular per l’RN-22 i pel Coll del Pimorent. Concretament, al Pas de la Casa es van registrar llargues cues i moltes incidències perquè alguns turistes no duien cadenes. Diversos conductors indignats van publicar la llarga espera a les xarxes socials. Així, també es van necessitar equipaments especials a la CG-3, a la Cruïlla de Sorteny, al Coll d’Ordino i al Coll de Pimorent, a França.

Segons el Servei Meteorològic, durant el dia d’avui es repetiran les pluges i les nevades per sobre dels 2.400 metres. A partir de demà la cota anirà baixant i dijous podria nevar a les parròquies centrals. Des de l’1 de novembre és obligatori que els vehicles portin equipaments especials per fer front a possibles nevades que afectin la calçada.

Durant la tarda d’ahir es van produir fins a sis quilòmetres de retencions per sortir pel riu Runer. A la frontera francoandorrana, també van haver-hi cues de sortida de més de tres quilòmetres.

PUBLICITAT
PUBLICITAT