El MoraBanc perd en el darrer instant contra l’UCAM Múrcia (86-89)

Els tricolor pateixen i sumen la primera derrota a casa de la Lliga Endesa

Per Miquel López-Egea

Luz intenta aturar a Clevin Hannah, avui.
Luz intenta aturar a Clevin Hannah, avui. | ACB Photo - Albert Martín

El Poliesportiu no ha resistit avui i en el darrer instant l'UCAM Múrcia s'ha imposat al MoraBanc per 86 a 89. Ha estat en un duel en el qual Askia Booker ha anotat 33 punts mentre que Moussa Diagne n'ha fet 21.

El primer quart ha començat amb molt d'encert per part del MoraBanc, fet que li ha permès portar el control en aquest primer temps. David Walker ha estrenat l'electrònic i després ha estat Bandja Sy qui ha fet el primer triple. En el retorn de Rafa Luz al Poliesportiu i dins del cinc inicial, dirigint el joc, els andorrans han hagut de treballar de valent. Moussa Diagne, que tenia molèsties al canell dret, ha estat plenament efectiu i ha liderat una defensa sòlida tot el partit, sense fissures, que permetia fer uns contraatacs potents i poder córrer. Però l'UCAM ha seguit enganxat per darrere i, trobant alternatives, finalment el resultat al primer quart ha estat de 21 a 18.

En el segon quart, els andorrans han sortit endolladíssims, marcant un ritme molt fort però els murcians han empatat a l'electrònic a 26 després de pujar el nivell, fet que els ha permès igualar la intensitat del partit, després de posar problemes als tricolor. D'aquesta manera, els visitants han pogut marxar per davant després d'augmentar l'energia, fet que ha fet desconcentrar als tricolor, ja que han arribat a marxar de set. Al descans, el resultat ha estat de 37 a 43, després que Diagne anotés -excepcionalment- un triple.

A la represa, el MoraBanc necessitava posar-se les piles per no fallar una vegada més al Poliesportiu i fer un pas més en el rebot, ja que els murcians han augmentat l'avantatge fins als 11 punts. Aquest fet ha servit per tenir una reacció: primer ha estat Clevin Hannah, després Diagne i tot seguit Hannah de nou. Però l'UCAM no abaixava la guàrdia i mentrestant, el Poliesportiu esclatava contra les decisions arbitrals, que han fet la guitza als tricolor.

Malgrat això, els andorrans no s'han rendit en cap moment i han suat per retallar les distàncies en un quart que ha estat molt interromput. En bona part, ha estat gràcies a Tyson i a un Jeremy Senglin encertat, que han retallat des dels 11 punts a un punt de diferència amb el conjunt de Sito Alonso. Però Askia Booker tornava a castigar als andorrans i ja portava 24 punts anotats. El resultat al final del tercer quart ha estat de 63 a 66.

Després d'haver arreglat els problemes, el darrer quart ha estat decisiu. Ha estat Diagne qui ha començat retallar distàncies. Les coses han estat molt ajustades. La incertesa ha estat màxima. Quan faltaven sis minuts pel final Massenat ha posat el 71 a 73 a l'electrònic. Ha estat un estira-i-arronsa i hi ha hagut molta tensió a l'ambient fins que Diagne ha posat l'empat a 76 en el marcador a falta de 4,48 per acabar el partit. Després Hannah ha avançat a l'electrònic al MoraBanc amb un triple, posant el 79 a 78, però el cop era respost. I viceversa.

Quan faltaven dos minuts pel final, els andorrans han fet un pas més en defensa i el senegalès, que havia trencat el seu rècord d'anotació a la Lliga Endesa, ha fet posar una marxa més als d'Ibon Navarro. Però quan faltaven 23 segons, Radoncic ha anotat un triple letal i ha posat el 83 a 85 a l'electrònic, que ha destrossat als andorrans. Finalment, el resultat ha estat de 86 a 89, després que Hannah anotés un triple amb tres segons pel final però que fos respost pels visitants. Al final, els triples visitants i el gran encert han acabat penalitzant a un MoraBanc que ha plantat cara fins al darrer sospir.

Sito Alonso: "Estem extremadament contents"

El tècnic visitant, Sito Alonso, ha explicat que "estem molt contents perquè l'equip ha seguit creient". "En el tercer quart hem estat molt intel·ligent i ens hem sentit còmodes", ha remarcat i ha destacat que "al final el MoraBanc ha tingut accions molt positives". "Estic molt satisfet per aquesta victòria després dels dos partits anteriors, m'alegro per l'afició i els jugadors que estaven desil·lusionats", reiterava i afegia que "guanyar a aquest rival té molt mèrit".

Ibon Navarro: "El bàsquet és això"

El tècnic tricolor ha explicat que "ens ha costat una mica entendre que no podíem no competir amb la intensitat amb la qual ha jugat el Múrcia, han fet el partit que volien". "Ens ha costat trobar el nivell físic i de duresa, quan ho hem fet hem pogut competir, hem tingut una bona reacció al tercer quart", afegia i ha destacat que "hem de millorar però el bàsquet és això, quan faltaven dos minuts estava tot igualat". "A l'equip li està costant trobar jugadors amb bons moments", reiterava.

A més, ha destacat que Booker "ha fet el que fa a tots els partits, hem reaccionat tard". "L'equip ha de defensar millor, amb així guanyarem confiança", sentenciava i manifestava "quan es redueixin les pilotes perdudes, farem un pas endavant". "Dimarts no serà diferent, el mateix o més", recordava i ha afirmat que "estic preocupat pels jugadors que no juguen al millor nivell, han de recuperar la confiança".