PUBLICITAT

En nom de l'Unicef

  • Albert Llovera i Gerard Claret han estat nomenats els primers ambaixadors d'Andorra de l'ONG
EL PERIÒDIC
CANILLO

Periodic
El brindis pel nomenament de Llovera i Claret com a nous ambaixadors de l'Unicef, ahir Foto: ANA / NEREA MORENO

El pilot de ral·lis, Albert Llovera, i el director artístic de l'Orquestra Nacional Clàssica d'Andorra (ONCA), Gerard Claret, han estat nomenats els primers ambaixadors de l'Unicef Andorra. Els dos reconeguts representants de l'esport i la música s'han compromès molt gratament a incloure els objectius de l'Unicef en la seva tasca diària, així com a participar en el llançament de campanyes d'informació i divulgació i de recaptació de fons.

Llovera i Claret van manifestar ahir la seva gratitud per haver estar triats per a aquesta tasca i van assegurar que probablement «és el contracte que hem signat que més il·lusió ens ha fet». Ambdós protagonistes van voler expressar el seu compromís i responsabilitat per defensar l'educació i la salut dels nens de tot el món.

Durant dos anys, que són prorrogables, Llovera i Claret seran els encarregats de fer sentir la veu d'Unicef des de les seves posicions de referents en el món de l'esport i la música. És la primera vegada que l'Unicef nomena ambaixadors a Andorra, i a més de participar en el llançament de campanyes, amb tasques de suport, fent xerrades públiques i incloent els objectius de l'Unicef en la seva tasca habitual, els ambaixadors recorreran països com Camerun, Mauritània o el Congo, per on desenvoluparan els seus objectius. D'altra banda, Llovera inclourà el logotip de l'Unicef en el seu equipament com a pilot i Claret vol impulsar que les activitats de l'ONCA es relacionin amb l'Unicef, informa l'ANA.

Aquestes tasques han estat atribuïdes a Llovera i Claret, «de manera unànime» per part de l'Unicef, segons va explicar la directora del Comitè d'Andorra, Maria Rosa Babot, que va assegurar que ambdós portaran amb dignitat el nom de l'organització. A altres països l'ONG compta amb ambaixadors com Shakira, Pau Gasol, Leo Messi o Fernando Alonso, i per això els andorrans s'han mostrat emocionats d'assumir aquest paper que, a més, tant Llovera com Claret han celebrat poder compartir l'un amb l'altre.

Els principals objectius pels que volen lluitar són l'educació i la salut dels infants. Claret, que en la seva tasca diària està molt relacionat amb l'educació, va remarcar que és fonamental educar els petits i els grans, i que hi ha molts llocs on aquest dret encara no es respecta. Va voler mostrar el seu ferm compromís i va indicar que «si cuidem l'educació, cuidem el futur».

Pel que fa a la salut, Albert Llovera hi ha insistit molt, mostrant-se impactat per la xifra de 30.000 infants que moren diàriament al món. Segons ha defensat l'esportista, ‘s'ha de donar un seguiment de la sanitat des de la mare', perquè hi ha molts infants que no ho tenen. Ha aprofitat per explicat les seves vivències a Haití, on va estar aquest estiu treballant amb nens, i ha confessat que en va tornar molt tocat perquè va veure que ‘no tenen ni escola, i que són infants tristos i amb moltes mancances'.

Per aquests motius els nous ambaixadors han mostrat el seu entusiasme amb la nova tasca que se'ls ha adjudicat, i de cara a un futur han aclarit que és probable que renovin el contracte que aquest dilluns han signat per dos anys. Llovera ha dit que dels molts contractes que ha signat al llarg dels anys ‘aquest és diferent perquè m'omple com a persona'.

Entre els assistents a la presentació oficial dels ambaixadors, que ha tingut lloc a l'Hotel Piolets Park & Spa aquest dilluns al matí, s'han trobat el síndic general, Josep Dallerès, el cònsol major d'Ordino, Ventura Espot, i el cònsol major de Canillo, Enric Casadevall, entre moltes altres persones que han volgut felicitar els protagonistes de la jornada.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT