PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El MoraBanc busca apuntalar el fortí esquerdat contra l’UCAM

Els de Sito Alonso arriben ferits després de perdre dos enfrontaments seguits que tenien dominats

Per Miquel López-Egea

Nacho Llovet.
Nacho Llovet. | BCA

El BC MoraBanc Andorra necessita reconstruir el fortí que es va veure assaltat pel Promitheas Patras en el darrer partit de l’EuroCup, de manera que va perdre la condició d’invicte al Poliesportiu d’Andorra. Avui a les 18.00 hores el MoraBanc rep l’UCAM Múrcia, l’exequip d’Ibon Navarro i de Dejan Todorovic i a on milita l’extricolor Rafa Luz. El rival, a més, arriba després de perdre dos partits consecutius. Els de Sito Alonso van oferir un trist espectacle contra el Montakit Fuenlabrada i el Monbuis Obradoiro, després de deixar-se remuntar i, per tant, els del Principat hauran de vigilar perquè si no, poden pagar els plats trencats dels murcians, que a més, compten amb un jugador estrella com Askia Booker. Pel que fa a baixes, els andorrans no tenen a David Jelínek mentre que Dejan Musli es troba al 100% i els murcians tenen el dubte de Marques Townes.

Partit dur

En aquest sentit, el tècnic adjunt del MoraBanc, David Eudal, va explicar ahir en la roda de premsa prèvia al partit que esperen «un duel molt dur». «L’equip està força bé, els ànims estan bé i és una bona revàlida jugar a casa perquè si anéssim a jugar fora, potser seria una dificultat afegida», manifestava i remarcava que «si guanyem, oblidarem la derrota contra el Patras».

Així, va indicar que «sabem quins jugadors tenen, molt físics, combinats amb altres de molta qualitat i anotadors compulsius». «Esperem un matx duríssim, tenen partits perduts, estan amb balanç negatiu després de perdre dos matxs que tenien pràcticament dominats», recordava i reiterava que «és l’únic equip que ha guanyat a Saragossa». «Tenen moltes armes, serà molt difícil», sentenciava. Per tant, la recepta per reconquerir el fortí és «recuperar el to defensiu que potser vam perdre en el darrer partit, quan ens vam sentir dominats per la qualitat en atac que va demostrar l’equip», a més de «posar més pressió a la pilota, dominar el ritme defensiu i ofensiu, que parteix des de les nostres defenses».

Respecte a la baixa de David Jelínek, va comentar que farà que «els altres facin un pas endavant». «Els exteriors potser tindran més minuts i les rotacions seran més curtes, hem d’intentar que els jugadors disponibles treguin el millor d’ells per cobrir la baixa d’un gran tirador», afirmava.

Per un altre costat, Nacho Llovet va comentar que «és important fer-nos forts a casa, la gent està mentalitzada d’això». «No serà fàcil», reiterava i assegurava que «quan tenim intensitat defensiva, juguem bé». «Volem ser compactes al darrere, ajudar-nos uns altres, rebotar bé i forçar pèrdues», reiterava i reconeixia que «quan no estem tenint una bona ratxa, ho paguem al darrere». «Sabem que no és cap drama ni la fi del món, som conscients que hem de millorar coses, hem de seguir treballant i sumant, depèn de nosaltres», sentenciava.

D’altra banda, el tècnic de l’UCAM Múrcia, Sito Alonso, es va manifestar conscient de la dificultat de jugar al Poliesportiu i va explicar que «és un equip d’EuroCup que competeix a un nivell molt alt, ja que té uns objectius ambiciosos». «Volem fer les coses bé i arribar amb el mateix nivell de competitivitat que hem tingut en tots els partits excepte en el duel contra el Reial Madrid», remarcava i recordava que «confio en els meus jugadors, tant en els que ho fan bé com amb els que encara no han vist la seva feina recompensada».

PUBLICITAT
PUBLICITAT