PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’endeutament públic es redueix fins als 990 milions

La ràtio, del 36% respecte al PIB, ha anat baixant en els últims exercicis

Per El Periòdic

La façana de l’edifici del Govern.
La façana de l’edifici del Govern. | Maricel Blanch

L’endeutament públic, que entre altres inclou el Govern, els ocmuns i la CASS,  es va reduir un 1,4% l’any passat respecte al que es va registrar al 2017, passant de 1.004,6 milions d’euros a 990,5 milions, segons va informar ahir el Departament d’Estadística. 

En relació amb la ràtio de l’endeutament públic respecte al PIB nominal, en els darrers anys s’ha mantingut al voltant del 40% pel que fa les administracions públiques i al voltant del 35% pel que fa al Govern d’Andorra. Totes dues ràtios han disminuït fins a situar-se en 36,1% el de les administracions públiques i en 33% el de Govern, valors més baixos des del 2012. La tendència a la baixa contrasta amb els augments de les economies de l’entorn, de manera que la diferència amb Espanya i França se situava al voltant de 44 i 49 punts fa sis anys, respectivament, i actualment es troba a més de 60 punts.

L’endeutament per càpita ha disminuït fins a situar-se a 13.002 euros l’any 2018, xifra que significa una disminució del 3,2% respecte a l’exercici anterior. Referent al termini de venciment, l’endeutament a curt termini s’incrementa en un 63,9% i en contrapartida, el de llarg termini disminueix en un 21,1%.

PUBLICITAT
PUBLICITAT