PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els pressupostos del 2020 tenen un dèficit de 23 milions

Per El Periòdic

Suñé i Jover, ahir al Consell General.
Suñé i Jover, ahir al Consell General. | SFGA / Javiladot

El Govern de Xavier Espot va presentar ahir el projecte de pressupostos del 2020, els primers d’ençà de la configuració del nou Executiu tripartit després de les eleccions del passat 7 d’abril. Els comptes preveuen uns ingressos de 447 milions d’euros i unes despeses de 470,3 milions i, per tant, un dèficit de 23,2 milions. El ministre de Finances, Eric Jover, va lliurar ahir al matí la proposta a la síndica general, Roser Suñé, amb l’informe favorable del Tribunal de Comptes.

En tot cas, el Govern va informar que el dèficit inicial previst en el projecte es reverteixi i es finalitzi amb un superàvit. En els últims anys, l’Executiu ha hagut de recórrer als beneficis d’Andorra Telecom per quadrar els comptes. S’estima que l’endeutament de l’administració general disminueixi del 33,7% respecte al PIB el 2020 fins al 29,9% el 2023. En aquest sentit, l’Executiu destaca que la xifra se situa molt per sota del 40% marcat per la Llei de Sostenibilitat de les finances públiques i d’estabilitat pressupostària. 

«El Projecte de llei garanteix la sostenibilitat financera de l’administració general i les seves entitats dependents i enforteix la confiança en l’estabilitat de l’economia andorrana», va dir Jover. El projecte de pressupostos, que amb tota probabilitat comptarà amb el suport dels tres grups parlamentaris que donen suport al Govern (DA, L’A i CC), preveu uns ingressos gairebé idèntics als 444 milions de l’any passat. La despesa serà un 5,86% superior especte als comptes de l’any passat, que es van aprovar amb un tarannà conservador, i sense la previsió de grans infraestructures, a l’espera de les eleccions del passat 7 d’abril i la configuració d’un nou Govern.


 

PUBLICITAT
PUBLICITAT