PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La FAN només valora una piscina desmuntable com alternativa

El fet de no poder disposar dels Serradells crea alarmisme dins del món de la natació nacional

Per Miquel López-Egea

L’equip nacional de natació d’Andorra entrena al Pas de la Casa.
L’equip nacional de natació d’Andorra entrena al Pas de la Casa. | FAN

Després que la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, reconegués que s’està preparant una alternativa per si les proves de natació dels Jocs dels Petits Estats d’Andorra 2021 no es poden celebrar als Serradells, ara hi ha un cert alarmisme perquè tot i que una de les opcions plantejades pels organitzadors seria competir en piscina curta, segons els tècnics de la Federació Andorrana de Natació (FAN), no hi ha cap instal·lació que compleixi els requeriments de la FINA perquè tenen sis carrils, no són olímpiques, no tenen cronometratge oficial ni marcador electrònic, ni tampoc graderies ni suficients vestidors.

En aquest sentit, preguntat sobre aquesta qüestió, el tècnic de la FAN i referent d’aquest esport, Hocine Haciane, va explicar que la situació ideal si no es pot comptar amb els Serradells, seria llogar una piscina desmuntable, sigui curta o llarga, i va destacar que des del ministeri «és positiu que es preocupin per aquest tema perquè és un problema real i no podem tenir els nedadors d’alt nivell aquí». Així, va assegurar que «si la piscina es quedés per sempre, seria ideal» i, quant al cost d’una instal·lació d’aquesta mena, va recordar que «el Pas de la Casa, on estem fent una concentració, ens està donant un tracte súper bo». «Seria espectacular que la piscina fos aquí, seria un punt referent en l’àmbit mundial i tothom vindria a entrenar aquí, a 2.200 metres, no s’ha de tenir por perquè és una inversió pel turisme, per l’esport i pel país», manifestava, tot recordant que «la natació i l’atletisme són els esports que més medalles aporten» als Jocs. «Tenim un problema perquè la situació és alarmant, anem una mica justos», sentenciava el tècnic.

D’altra banda, sobre la concentració de Tots Sants al Pas de la Casa que està realitzant l’equip nacional de natació d’Andorra que acaba avui, Haciane va explicar que «hem buscat fer treball aeròbic i de tècnica, perquè necessiten molta correcció». «Volem que obrin les ments competitivament», manifestava i recordava que han coincidit amb el CN Sant Andreu, «on els nedadors han vist el nivell que hi havia». «La feina ha estat molt bona, hem entrenat bé i amb moltes ganes, han vist la dificultat i se n’han adonat d’on estan», reiterava.

Lomero, a la Copa del Món

 Per una altra banda, el nedador Bernat Lomero participa a partir d’avui en la Copa del Món de Kazan. Així, l’andorrà participarà en els 50 metres lliures, els 50 papallona, els 100 lliures i els 100 papallona.

PUBLICITAT
PUBLICITAT