PUBLICITAT

Ara Art mostra la creu com a motiu artístic variat

  • 30 artistes i altres col·leccionistes participen en l'exposició temàtica
P.G.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Faust Campamà Foto: SERGIO LAINZ

«La creu sembla una cosa molt simple de fer, però la connotació que té amb la religió fa que sigui un tema que els artistes el toquen amb molta cura», va explicar ahir Faust Campamà amb motiu del primer aniversari de la Galeria Ara Art, que ho celebra amb la inauguració avui d'una exposició temàtica on una trentena d'artistes exposen el seu punt de vista del què és per a ells la creu.

Sota el títol D'una Creu a més de la trentena d'obres, entre quadres i escultures, es poden veure veritables peces de col·leccionistes, com les aportades per Casimir Arajol, però també de Mossen Joan Fenosa i Dolors Pascuet. La creu original que limitava el terme d'Escaldes presideix pel seu tamany aquesta exposició.

Altres creus que han estat mobiliari urbà dels principals carrers de les set parròquies continuen en parador desconegut i només algunes imatges en blanc i negre, facilitades per Arajol, deixen testimonis d'aquells símbols. El mateix li va passar a la creu de l'església de Sant Miquel d'Engolasters, que amb les pintures romàniques la creu que es recolzava en l'altar també va desaparèixer, va explicar Arajol, assenyalant la creu en una imatge de 1896.

Un munt de creus amb diferents connotacions i interpretacions són les que es mostren en aquesta exposició, que romandrà oberta fins el vinent 10 de desembre.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT