PUBLICITAT

Tallat l’accés al país durant una hora per una nova protesta a la Seu

Els transportistes i els busos han patit retards de poca importància

Per Enric Revuelta, Laura Cugat Ruiz

Estudiants manifestant-se al centre de la Seu.
Estudiants manifestant-se al centre de la Seu. | Twitter/CDR Alt Urgell

Un grup d’estudiants convocats pel CDR de l’Alt Urgell han protagonitzat avui al migdia una manifestació a la Seu que ha provocat un tall d’una hora aproximadament a la carretera N-260, en direcció a Lleida, i que ha impedit l’accés al Principat per la frontera hispanoandorrana. L’aturada no ha provocat grans afectacions, però quan es s'ha reobert la circulació s'han registrat fortes retencions.

La majoria dels integrants eren estudiants, que s'han adherit a la reivindicació també secundada pel Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) per reivindicar la voluntat d’establir una República i protestar en contra la sentència del procés independentista, així com la repressió policial en els múltiples aldarulls dels últims 15 dies. 

Segons RàdioSeu, la manifestació s'ha iniciat a les dotze del migdia a la font del Passeig i ha avançat pel centre de la ciutat fins a arribar a l’N-260. Cap a tres quarts d’una, els joves han començat a creuar de manera constant el pas de vianants que hi ha a davant el polígon, produint així un tall en la circulació de la zona, sobretot pel que fa a la sortida de la Seu en direcció a Lleida. Els Mossos d’Esquadra han informat que el tall també ha afectat la intersecció que permet enllaçar amb la rotonda on s’inicia l’N-145, la via que permet accedir al Principat. En aquest sentit, el servei de Mobilitat i el Govern ha compartit les diverses incidències a través de Twitter.

RàdioSeu detalla que a dos quarts de dues els Mossos han desallotjat els manifestants. En aquell moment, el CDR ha demanat més presència per celebrar el «Gran Pícnic per la República» a l’N-260. La policia catalana ha reconegut que «els manifestants van abandonar voluntàriament la protesta sense incidències». Com a alternativa, alguns vehicles s'han desviat per Castellciutat.

Només petits retards

Els transportistes no s'han vist gaire perjudicats pel tall d’una hora a l’N-260. El president de l’associació, Juli Pérez, ha afirmat que els conductors han estat «poca estona» aturats. La majoria d’ells han decidit sortir cap a Barcelona, tot i que Pérez lamenta la «dificultat» per poder preveure o anticipar els viatges perquè «sempre hi poden haver sorpreses». 

Pel que fa als autobusos, la majoria han tingut retards, tot i que sense gaire rellevància. La gerent del grup Montmanell, Pilar Buscall, ha informat que un autobús particular ha patit 30 minuts d’espera. El gerent d’Autocars Nadal, Bartumeu Gabriel, ha explicat que un autobús ha patit un petit retard de 10 minuts.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT