Es trenca el fortí tricolor

El MoraBanc Andorra perd contra el Promitheas Patras en un partit molt igualat i disputat fins el final

Per Miquel López-Egea

Dejan Musli al Poliesportiu, ahir.
Dejan Musli al Poliesportiu, ahir. | MARICEL BLANCH

El fortí ja no ho és tant. El Promitheas Patras va vèncer ahir al MoraBanc per 81 a 91, després de sobrepassar-los en el darrer quart. El partit va començar amb Moussa Diagne molt inspirat però els andorrans es van veure superats en els primers minuts per un conjunt grec que gaudia d’encert, i marxant de sis a l’electrònic. Tot i el fort començament a cop de triple i les errades en defensa, Jeremy Senglin va liderar els tricolor, apropant-se al marcador amb cinc punts. Aquest fet va servir per espavilar i els del Principat  van recuperar les bones sensacions després d’un temps mort. Va ser Dejan Musli qui totalment recuperat va anotar quatre punts quan Diagne no es va trobar del tot fi. I el rebot va acompanyar. Finalment, el resultat al final del primer quart va ser de 20 a 18, després que Nacho Llovet anotés sobre la botzina.

El segon quart va començar molt igualat. Com en els deu minuts anteriors, una petita desconnexió va penalitzar als andorrans, que es veien atropellats pel joc exterior del Promitheas Patras, que trobava alternatives tot i que més d’una vegada s’estavellava contra la defensa local. Així vuit punts per sota, els andorrans van haver de remar i fent passos de formiga, petits, sense pausa però sense pressa, van tornar a remuntar. Era Diagne qui destrossava la cistella i inaugurava una nova remuntada fins a empatar. El senegalès feia embogir l’afició i l’animava, reclamant la calor del Poliesportiu. Així,  va començar un estira-i-arronsa que finalment va beneficiar als andorrans, que van marxar al descans amb quatre punts d’avantatge, amb un 43 a 39 al marcador després que Musli tornés a fer una demostració de força. Tot i això Oleksandr Lypovyy i Chase Fieler estaven fent la vida molt complicada als d’Ibon Navarro.

A la represa, després de 20 minuts en els quals els del Principat es van mostrar intractables en el rebot, providencials més ben dit, marxaven fins als 11 punts d’avantatge en els dos primers minuts, sobretot gràcies a Diagne. Malgrat aquest context, aquesta vegada va ser el torn dels grecs i els va tocar a ells remuntar amb els seus jugadors estrella. Però els locals no estaven disposats a cedir i també amb un Frantz Massenat i un Tyson Pérez potents, no van permetre que el rival marxés en el marcador. Però tot estava molt igualat i tot podia passar en els darrers deu minuts, ja que el resultat era de 64 a 65, després de ses superiors en el rebot però molt inferiors pel que fa a les pèrdues. I va venir la tempesta.

Afrontant l’últim període i davant d’un panorama incert, va tocar patir als tricolor, ja que Babb va anotar un triple criminal, aconseguint cinc punts d’avantatge. Aquest va provocar que el Poliesportiu esclatés i que els andorrans es descentressin, fet que va castigar definitivament als tricolor, que cometien algunes errades en defensa que permetien anotar fàcil al conjunt visitant.

Quan faltaven cinc minuts pel final del partit, va ser Babb qui va rebentar la cistella des dels tres punts i sentenciava així el matx després que els grecs marxessin de deu. A més, les decisions arbitrals escalfaven el públic, que es desesperava davant la primera derrota al Poliesportiu, ja que tot i que ho varen intentar, els visitants no es van deixar sorprendre. Tot i haver lluitat i tingut algunes opcions fins al darrer moment, el MoraBanc no va poder trencar el potencial del líder, després que aquest imposés el seu joc.