PUBLICITAT

Un total de 49 esportistes es beneficiaran de les beques ARA

Doria dobla la seva subvenció per la classificació olímpica i s’incorporen noves joves promeses

Per Miquel López-Egea, Adrià Esteban, Laura Cugat Ruiz

Irineu Esteve.
Irineu Esteve. | Stanko Gruden / Agence Zoom

Fins a 49 esportistes, tres menys que en la passada edició, es beneficiaran de les beques d’Alt Rendiment d’Andorra (ARA), tot i que al final seran 51, ja que Òscar i Marc Casal tot just han acabat la temporada. En aquest sentit, tal com va explicar la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, s’atorguen per «incrementar la qualitat dels esportistes, facilitar les eines per millorar el rendiment i són un reconeixement a la seva aportació». D’aquesta manera, aquest any, hi ha hagut un increment de prop de 30.000 euros, arribant als 326.626.
Xavier Areny, Gerber Martín i David Albós es troben en el programa plans especials i quant al programa elit, destaca que Marc Oliveras ja no en forma part, ja que ha canviat de modalitat. Tot i això, el Govern es va comprometre ahir en fer-li costat: «Si els resultats acompanyen, tindrà un suport important». En aquest aspecte, dins d’aquest programa, destaca l’augment de la palista Mònica Doria, que percebrà 24.000 euros gràcies a la seva classificació olímpica, de manera que se li ha duplicat la quantitat econòmica que rebrà. Irineu Esteve també té un augment considerable, igual que Mireia Gutiérrez. Joan Verdú manté la partida. 

Un total de 13 esportistes es beneficiaran del programa joves promeses i com a novetats, s’incorporen Andrea Sinfreu, Oriol Olm, Obed Asensio i Biel Ruiz, «pels resultats que han obtingut», va explicar el secretari d’Estat d’Esports, Justo Ruiz, tot recordant que «s’han fet pujades de beques pels resultats en tots els programes». En aquesta categoria, destaca també l’aposta que fa el Govern per la tennista Vicky Jiménez. A més, 18 atletes es beneficiaran del programa esport-estudi. 

En aquesta línia, 28 esportistes entren al programa promeses, un menys que l’any passat. Destaca l’augment que han obtingut esportistes com Pol Moya, Laura Pellicer, Àlex Rius, Roger Puig, Nadia Tudó o Sergi Casabella. Lea Adam, Pere Armenta i Silvio Moreira entren dins del programa mentre que altres cauen per no haver complert amb els objectius  per haver-se retirat. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT