PUBLICITAT

Andorra la Vella

Les reunions de poble sobre la UE congreguen un miler de ciutadans

Jover reclama assolir el pacte d’Estat «per enfortir la posició negociadora»

Per Adrià Esteban

Reunió de poble sobre la UE a Canillo.
Reunió de poble sobre la UE a Canillo. | MARICEL BLANCH

El ministre portaveu, Eric Jover, va fer ahir un balanç positiu de les reunions de poble informatives sobre l’acord d’associació amb la UE, que dilluns passat van cloure al Pas de la Casa amb una xifra de 954 assistents durant les vuit trobades parroquials. Les sessions, liderades pel secretari d’Estat d’Afers Europeus, Landry Riba, van aplegar 74 persones a Canillo; 84 persones a Encamp; 96 persones a la Massana; 200 persones a Andorra la Vella; 88 persones a Ordino; 180 persones a Sant Julià de Lòria; 200 persones a Escaldes-Engordany i 28 persones al Pas de la Casa.

A més, cal recordar que encara resten tres reunions més que es celebraran durant el mes de novembre. El dia 21 tindrà lloc a Barcelona, el dia 25 a Tolosa i, finalment, n’hi haurà una el 28 que es podrà seguir per streaming.  En aquest sentit, Jover va reivindicar que la voluntat de l’Executiu és de continuar amb aquest «procés participatiu» oferint detalls sobre les negociacions en una nova ronda de reunions que tindrà lloc a la primavera del 2020.

Respecte al calendari de reunions amb la UE, Jover va declarar que «es pot seguir avançant» en el contingut de les negociacions malgrat no tenir assolit el pacte d’Estat sobre la UE. Amb tot, el ministre va admetre que l’agradaria assolir aquest consens «quan més aviat millor» per tal d’enfortir la posició negociadora. «No tant sols quan representem la majoria del parlament sinó quan podem dir que representem la totalitat dels grups presents al Consell General», va afegir el portaveu de l’Executiu. 

D’altra banda, Jover va avançar que, amb motiu de la presentació de credencials de l’ambaixador de la Unió Europea a Andorra, Didier Lenoir, la setmana vinent rebran una visita de la delegació de la Unió Europea, encapçalada per la cap negociadora adjunta, Clara Gandslandt. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT