PUBLICITAT

Andorra la Vella

L'Executiu ultima els treballs de reforç a la zona de la Portalada

El dispositiu de vigilància manté l’alerta 3 a la zona sud mentre que a la zona nord es rebaixa a l’alerta 2

Per Adrià Esteban

Treballs d’intervenció a la zona de la Portalada.
Treballs d’intervenció a la zona de la Portalada. | Govern

L’episodi d’intenses precipitacions de la darrera setmana i els despreniments de pedres que es van produir  el passat diumenge a la zona de l’esllavissada de la Portalada han accelerat els processos per reforçar la seguretat. En aquest sentit, el ministre portaveu, Eric Jover, va afirmar ahir en la roda de premsa posterior al Consell de Ministre que la suma de mesures que va anunciar dilluns passat el ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, estan en una fase «molt avançada». 

«Em consta que molt aviat ja podrem donar per acabada la intervenció i que en un primer moment acabarem la xarxa i que potser trigarà algunes hores o algun dia més la part de l’escullera», va assegurar Jover. Així doncs, el ministre portaveu va pronosticar que la implementació d’una malla electrosoldada al mur de taulons, el treball de buidatge de rocs a la cubeta o la construcció d’una escullera de formigó «hauria de permetre que, en cas de noves pluges, els rocs que caiguin no puguin tenir un efecte rebot i anar a parar a la via pública».

D’altra banda, Jover va exposar que el dispositiu de vigilància, que integra a geòlegs externs i tècnics dels departaments d’Ordenament Territorial i Justícia i Interior, es mantindrà en el nivell 3 d’alerta a la zona sud «mentre hi hagi maquinària i personal treballant». Paral·lelament a la zona nord de l’estacionament situat davant del centre comercial es rebaixarà l’alerta al nivell 2, de manera que els vehicles podran tornar a aparcar-hi com ho feien fins abans de les pluges de la setmana passada. Així mateix, mentre duri la intervenció, el trànsit en sentit nord es desplaçarà al carril central.

Dos milions d'euros pels treballs

Torres va xifrar en més de dos milions d’euros les quantitats que haurà d’invertir el Govern en les mesures de protecció del terreny. D’aquesta manera, des del gabinet jurídic de l’Executiu s’estudien les responsabilitats que es puguin produir. «Per totes les despeses generades arran de l’esllavissada s’entén que s’haurà de buscar el responsable o la persona que no ha actuat de la manera correcta», va manifestar el titular d’Ordenament Territorial. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT