PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El 21% dels residents espanyols demana el vot

Les peticions creixen en comparació amb els comicis de l’abril

Per Victoria Gómez Pérez

Una persona diposita la seva papereta a l’urna.
Una persona diposita la seva papereta a l’urna. | EL PERIÒDIC

Un 20,96% dels residents espanyols inscrits al consoltat han sol·licitat poder votar en les eleccions generals del pròxim 10 de novembre. Aquesta xifra suposa un total de 4.911 persones de les 23.176 que hi consten registrades i gairebé quatre punts perceptuals més que en els darrers comicis. En aquell moment, constaven al consolat 23.429 persones registrades, de les quals 4.091 (un 17,65%) van demanar el vot. Finalment, però, només van acudir a les urnes 3.306 electors (un 80,81%).

Cal recordar que l’abril passat ja es van celebrar eleccions generals a Espanya, que les va guanyar el PSOE amb Pedro Sánchez com a president escollit. Davant la incapacitat de formar un Govern de coalició amb altres formacions polítiques, Sánchez es va veure obligat fa uns mesos a convocar novament unes eleccions que se celebren d’aquí a poc més d’una setmana. 

Durant la darrera comtessa, el cònsol espanyol, Antonio Prats, va explicar que la tensió política que es vivia al país veí del sud –i que no ha amainat, sinó més aviat el contrari–, va generar que els residents al Principat s’interessessin pel seu vot pregat «més que mai». Tot i la polèmica generada per les suposades dificultats –i enfarfecs– d’aquest mètode, el cònsol va manifestar que «Andorra és l’excepció que confirma la regla», ja que des que va entrar en vigor l’any 2011 la participació dels residents no ha deixat d’incrementar-se. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT