PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La Fundació Marcel Chevalier demana celeritat en el calendari

Turú retreu al Govern que les actuacions es fan de manera posterior a l'efecte

Per Adrià Esteban

Zona d'actuacions dels tècnics a la Portalada
Zona d'actuacions dels tècnics a la Portalada | MARICEL BLANCH

El president de la Fundació Marcel Chevalier, Valentí Turú, va demanar al Govern «preveure una major celeritat en el calendari d’actuacions» arran dels últims despreniments de pedres que es van produir diumenge al vespre a la zona de l’esllavissada de la Portalada. «Per què s’ha esperat fins ara? Em sap una mica de greu que s’actuï a posteriori de l’efecte. Les mesures de vigilància són correctes, les mesures de protecció civil són correctes, però el que han d’avaluar és si aquestes mesures que en el seu dia van instal·lar a l’agost i les que ara estan pretenent aplicar no s’haurien pogut avançar», va lamentar Turú. 

Com a geòleg, va argumentar que els tècnics «haurien d’haver continuat amb el mur de formigó per mòduls que van instaurar per tancar tot el perímetre» en lloc d’optar «per una solució mixta per motivacions d’urgència». Respecte a les mesures anunciades dilluns passat per l’Executiu, Turú va opinar que la construcció d’una escullera de roques i formigó per la part interior a la continuació del mur de taulons és «una solució d’urgència», mentre que va considerar que la instal·lació d’una malla  que permeti esmorteir l’impacte i evitar que el tauló es trenqui respon a «una solució més meditada».

Per Turú, l’episodi de precipitacions de la setmana passada «ha agreujat la perillositat», raó per la qual va assegurar que amb la caiguda de rocs «s’ha vist que les mesures que ja s’havien instal·lat eren una mica justes». «És de calaix que aquestes pluges  que han arribat ara tornaran d’aquí a un temps», va advertir el president de la fundació, qui va apel·lar a «solucions definitives, no provisionals». A més, Turú va manifestar que de cara a la temporada de Nadal «tothom tindrà a la vista la cicatriu de l’esllavissada», de manera que va insistir al ministeri d’Ordenament Territorial a aplicar accions «que puguin transmetre seguretat». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT