PUBLICITAT

Cap líder, però tots a tir

  • BP, River, FC Andorra, VPC, CV Andorra i Cevalls tenen el lideratge a tocar en les diferents competicions
RAFA MORA
ESCALDES-ENGORDANY

river
Un jugador del River tira a cistella Foto: TONY LARA

Els resultats van i venen, però els equips andorrans poden estar tranquils. Cap ni un és líder en les seves competicions, però tots són a pocs punts de ser-ho, i fins i tot hi són els que sumen els mateixos punts que aquells que, de moment, encapçalen les classificacions. El BP Andorra, el River, el FC Andorra, el VPC, el CV Andorra i el Cevalls saben que, amb paciència, tenen opcions de ser campions. Cap d’ells es posa nerviós, perquè la competició regular, finalment, és la més justa, i tots obtindran a final de temporada el premi al seu treball. Els clubs, de moment, fan una bona feina.

 

FUTBOL SALA

Meteòrica remuntada per ser ara a set punts del líder.

Després del terratrèmol Jandro Álvarez -només dos empats en cinc jornades-, el BP Andorra ha aconseguit de la mà del salvador Xavier De la Rosa una remuntada espectacular, sumant vuit victòries, de les quals set són consecutives. És a dir, que des del 12 d’octubre, quan el BP va perdre a casa del Gáldar en la 7a jornada, tot són victòries. Ara, l’equip és 5è a la taula de Divisió de Plata, amb 26 punts i a només 7 del líder, precisament el Gáldar, quan abans hi era a 12 punts del primer.

DERROTA DEL LÍDER / A més, la passada jornada -la 14a- ha permès que el conjunt andorrà millorés considerablement el seu camí cap a la part alta, perquè a més de la seva victòria a Tobarra per 2-3, la resta de resultats els hi han estat favorables. Precisament el Gáldar va caure a Zamora 3-0, mentre que el Ribera Navarra, segon a la classificació, es va deixar dos punts en el camí en empatar a casa seva contra el Burela, un altre que lluita amb l’Andora per ser dalt. Així, la diferència respecte els navarrosos és ara de cinc punts, mentre que els gallecs ja són un punt per sota dels andorrans. També, l’important enfrontament entre el Puertollano i l’UPV Maristas Valencia va acabar del costat valencià, per 1-2, amb la qual cosa els manxecs estan a només una victòria del BP. Jornada rodona.

L’ANÀLISI DE PAULINHO I CARLINHOS / Els dos brasilers de l’equip andorrà, Paulinho i Carlinhos, van acudir ahir a la presentació de la zona Sport Area de l’Andorra Park Hotel que podran fer servir per millorar la seva preparació física i fins i tot per recuperació. Els dos van coincidir en què el club més perillós dels de Divisió de Plata és el Ribera de Navarra. Els dos futbolistes assumeixen el bon paper de les últimes jornades, «perquè estem en una bona dinàmica», segons paraules de Carlinhos, però el mateix jugador avisa: «Nosaltres parlem del que passa i ens diem que hem d’anar de mica en mica». Paulinho, per la seva part, va destacar ahir que el calendari moltes vegades mana: «El nostre calendari va ser molt complicat en les quatre primeres jornades, ara és millor i per la resta sembla més complicat». En aquest sentit, Paulinho creu que un dels moments importants de la temporada arribarà al gener, «perquè ens toca jugar contra els tres equips més durs», amb Zamora al Poliesportiu el 8 de gener, Puertollano també a casa el dia 15, el Ribera Navarra el 29 de nou al Principat -la jornada 21 del 22 de gener el BP descansarà- i el Burela a domicili el 5 de febrer.

 

BÀSQUET

Jornada nefasta pel River, que descansa i és quart.

La 9a jornada de la lliga a la LEB Plata no ha afavorit en res els interessos del BC River Andorra. El conjunt que entrena Joan Peñarroya descansava per exigències del calendari de la competició, i així la resta d’enfrontaments van permetre que els seus màxims rivals sumessin una nova victòria, amb la qual cosa els andorrans cauen fins a la quarta posició, amb una victòria menys que el CB Promobys Tíjola, Clavijo i Bàsquet Mallorca.
Els tres enemics del River van guanyar els seus partits, i ara sumen 7 victòries i una derrota, pels 6 triomfs i 2 derrotes dels andorrans. El Promobys Tíjola és qui més va patir per vèncer. Els castellans es van imposar a la pista del CB Illescas per un ajustat 68-70, mentre que el Clavijo es va imposar, també a domicili, al CB Prat Joventut. Per últim, el Bàsquet Mallorca va fer la seva feina a casa per derrotar 84-75 el Leyma Coruña. La pròxima jornada presenta un River que torna a la competició contra el CB Prat Joventut. Serà el pròxim diumenge 28, a partir de les 17.00 al Poliesportiu.

 

FUTBOL

La primera derrota dóna vida l'Atlètic Alpicat.

La 11a jornada al grup 5 de la Primera Territorial ha fet caure del lideratge el FC Andorra. Amb tot, aquesta circumstància no és preocupant, perquè els andorrans tenen un partit menys que l’EFAC Almacelles, que en suma els mateixos 23 punts que l’equip que entrena Richard Imbernón.
El problema aquí hi és en la vida que se li ha donat a un rival que fins ara no semblava perillós. L’Atlètic Alpicat va arribar dissabte a Aixovall com un equip rocós i poca cosa més, i se’n va anar de la mateixa manera, però amb els tres punts. Era la primera derrota de la temporada de l’equip tricolor, però una derrota en què un problema de concentració als 15s de joc va condicionar, i de quina manera, el matx. La qüestió és que l’At. Alpicat és ara a només dos punts de l’Andorra i quart a la classificació.
En una situació fins i tot millor que la dels catalans es troba la Seu d’Urgell. Després d’una temporada passada per oblidar, i després d’anys d’incertesa, el conjunt urgellenc mira amb orgull cap a dalt: suma 21 punts en 10 partits. La passada jornada va guanyar a Solsona per 1-3, amb la qual cosa els supera en la classificació al mateix temps que els hi dóna un cop de gràcia, sobretot moral.
Qui sí que ha fet un favor a l’Andorra és l’EFAC Almacelles, que no va poder superar el Balàfia, i va empatar 5-5 al Municipal d’Almacelles. Els dos equips capdavanters, llavors, s’han deixat guanyar terreny per part dels seus perseguidors.

 

RUGBI

El VPC pot ser primer si guanya diumenge vinent.

El contundent triomf del VPC Andorra diumenge passat al camp del Mazères, i la possibilitat de sumar una nova victòria diumenge vinent, donen ales al conjunt que entrena Michael Broad. El 6-17 amb què van tornar de França la passada jornada permet els andorrans situar-se tercers a la classificació a només tres punts del colideratge que mantenen el Foix i La Saudrune. De fet, els andorrans s’han vist beneficiats perquè el Foix va punxar contra el Sor Agout, equip que va deixar la ciutat francesa amb un empat a la butxaca. Ara el Sor Agout suma els mateixos 23 punts que els andorrans, tot i que els nostres amb un matx menys en el seu caseller.
Però això s’arreglarà diumenge vinent al Camp del Consell. En l’horari habitual (15.00), el VPC rebrà el Saint Orens, en el que serà el partit ajornat de la 6a jornada, quan el VPC no va poder competir pel matx de la selecció a Armènia. Serà l’ocasió d’or per assolir el lideratge.


VÒLEI

Dues derrotes, pero sempre prop de dalt.

El CV Andorra va sumar dissabte passat la seva segona derrota de la temporada. No ha caigut bé aquest resultat a l’equip andorrà, però el ben cert és que tot i això suma 11 punts i és a només un dels quatre equips que encapçalen la classificació de la Lliga FEV: CV Oviedo, Eivissa, Madrid i Universidad de Granada. ¿I bé? Doncs Lluís Hillaire, el tècnic, assegura que és tot a l’abast, que el principal enemic és l’Oviedo, al qual veu superior a molts dels altres equips. Així és que, paciència, i a seguir sumant.


HOQUEI PATINS

Ja sap què és perdre, però segueix la lluita

L’Andorra HC Cevalls va conèixer la cara amarga de la derrota dissabte passat. Era la primera vegada a la temporada que perdia un partit, i a més va ser al pavelló Comunal, davant dels seus aficionats. Amb tot, el conjunt andorrà es manté ferm en la seva lluita pel lideratge, tot i que ha caigut fins la 5a posició. En realitat, els només dos punts que els separen del líder, el Juneda, dóna aire els del Principat. A més, sumen un partit menys, la qual cosa sempre és positiva.

Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT