PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’Andratx impugna l’eliminatòria de la Copa del Rei contra l’Andorra

Els mallorquins consideren que no es troben en igualtats de condicions i volen passar de fase als despatxos

Per Miquel López-Egea

Els jugadors de l’FC Andorra celebren el gol contra el Llagostera.
Els jugadors de l’FC Andorra celebren el gol contra el Llagostera. | @fcandorra

L’FC Andorra continua al centre de la polèmica. Aquesta vegada, el CE Andratx, rival de l’equip tricolor a la ronda prèvia de la Copa del Rei, va impugnar ahir  l’eliminatòria després que els dos equips fossin emparellats en el sorteig de la primera fase.

En aquest sentit, l’Andratx planteja que els dos equips passin de ronda, ja que l’Andorra no hauria d’haver entrat en el sorteig de la fase prèvia perquè no és un equip de Tercera Divisió sinó de la Segona B. Una altra opció que ofereixen és jugar contra el Vilassar, equip contra el qual es va batre el conjunt tricolor a la final de Primera Catalana. En aquesta línia, l’entitat mallorquina creu que els tricolor han d’ocupar la plaça del Reus a la Copa del Rei, igual que l’equip ha fet a la Segona B. Per tant, això provoca, segons el club, que els mallorquins es trobin a un club molt superior i per tant, això els allunya del somni de poder rebre a un equip de la Primera Divisió a Andratx.

«Situació injusta»

En aquest context, Rafel Ribot, president de l’Andratx, va explicar a EL PERIÒDIC, que han pres aquesta decisió perquè «posant les bases del fet que han de classificar-se els deu equips de territorial dels 20 guanyadors i que han de ser recentment ascendits, ens trobem en una situació que no estem en igualtats de condicions perquè l’Andorra juga i és de Segona B». «El més lògic és que ens guanyi l’Andorra i per tant, això ens impedeix poder enfrontar-nos a un equip de la Primera Divisió, ho hem estudiat molt bé», remarcava i recordava que, de fet, «l’equip de Primera també podria impugnar la ronda perquè les bases diuen que els toca jugar contra un de Tercera». 

«Res en contra» de l’Andorra

 «Pensem que la plaça del Reus, l’hauria d’ocupar l’Andorra», reiterava i remarcava que «no tenim res en contra del club, però el més just seria jugar contra un equip de Tercera». «Per un poble com el nostre, tenir un Primera a casa és una alegria i ara veiem que hem de jugar contra un equip de Segona B que està a un nivell molt alt a la lliga amb jugadors de Primera... i juguem en el seu camp», afirmava i manifestava «que podria sonar la campana perquè el futbol dona moltes voltes». Ribot  també va comentar que «no volem ser virals ni res, no ho fem perquè sigui l’Andorra de Piqué ni per anar en contra de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) o de la balear».  «Ja ho pensàvem abans del sorteig, però volíem esperar a veure qui ens tocava, esperàvem jugar contra algun altre equip, va ser un fiasco», assegurava. «Ens ha marxat una mica la il·lusió perquè a més juguem fora de casa», comentava i afegia que «si ens diuen que passem directament, perfecte, però si no hi ha altres solucions». Així mateix, va subratllar que «si hagués sigut un altre equip, hauríem fet el mateix, no volem fer propaganda, si no que volem igualtat de condicions, però si no ens donen la raó, anirem a competir el millor possible». Ara l’RFEF ha de respondre com més aviat possible perquè el partit és el pròxim 13 de novembre.
D’altra banda, l’Andorra no es va mostrar preocupat per aquest fet. L’equip no va voler fer declaracions al respecte, ja que «tots estem concentrats en el partit contra l’FC Barcelona B», van indicar des del club tricolor. 

Rai Marchán, totalment recuperat i disponible

Rai Marchán va rebre ahir l’alta mèdica després d’haver estat ingressat durant una setmana per problemes pulmonars. «Després de set dies a l’hospital, estic feliç de rebre l’alta», va indicar a les xarxes i va manifestar que «per sort, sembla que tot ha quedat en un ensurt. Més d’hora que tard penso estar amb l’equip per tornar a competir». «Moltes gràcies per les visites i missatges de suport, sobretot a tota la família de l’Andorra que m’ha acompanyat tota l’estona», reiterava.

Per altra banda, el partit contra el Sabadell al Prada de Moles, a falta de confirmació oficial per part de l’RFEF,  es disputarà el dissabte 9 de novembre a les 17.00 hores. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT