PUBLICITAT

L'Andros més restrictiu repeteix cita al Principat

  • Només dues categories, amb cotxes de combustió i elèctrics, i sense motos
R.M.S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un dels vehicles de l'Andros, al Grandvalira Circuit del Pas de la Casa. Foto: TONY LARA

El Trofeu Andros torna a repetir al Principat, però ho fa amb una nova mostra de què la crisi també els hi afecta. Per primera, l'andorrana Aurèlia Martí ja fa temps que va dir que no corre -100.000 euros l'hi demanaven- i ni tan sols farà la cursa andorrana. Però, hi ha més: aquest any només hi haurà dues categories, la de cotxes de combustió i la dels elèctrics, mentre que la competició de motos desapareix. A més, com ja va anunciar aquest rotatiu la setmana passada, s'haurà de pagar per ser espectador 30 euros per als dos dies, i només 10 si l'aficionat acudeix a la cita de divendres. En època de crisi, restriccions i diners són els protagonistes. La cita al Principat serà el cap de setmana del 10 al 11 de desembre, en la que serà la segona cita del calendari de la competició, la qual arrenca just una setmana abans a Val Thorens, per acabar el 5 de març a la Súper Final de París a l'Estadi de França, després de set proves.

Però l'Andros, com cada any, aporta una quantitar d'espectacle que arriba fonamentalment de dues parts. La primera és per l'espectacularitat de la seva conducció sobre gel: vehicles Silhoutte de quatre rodes motrius i directrius, amb motors de 3.0 litres, 6 cilindres i 340CV. La segona, perquè alguns dels pilots, fins a cinc, provenen de la Fòrmula 1: Alain Prost, Olivier Panis. Prost i Panis seran alguns dels candidats al títol, sobretot Prost, que amb un Dacia vol estar fins el final en la lluita pel campionat.

La competició, amb tot, vol reforçar-se amb la presència de més vehicles per a la categoria de cotxes elèctrics. Hi seran 11 vehicles, els quals han donat molt bons resultats en diferents tests, demostrant que poden arribar als 150km/h. Aquests cotxes van rodar els seus primers quilòmetres de la temporada sobre asfalt, en les últimes 24 Hores de Le Mans.

Els horaris a la cita andorrana / La prova de l'Andros a Andorra estarà farcida d'intensitat. El Grandvalira Circuit del Pas de la Casa començarà a acollir els equips a partir del dimecres 8 de desembre, atès que l'activitat competitiva donarà inici divendres 10. Tot s'obrirà amb les verificacions administratives i tècniques de divendres, per donar pas a un briefing per a tots els participants a primera hora de la tarda i a continuació els entrenaments lliures i cronometrats per als dos campionats Andros. A la nit d'aquest dia tindrà lloc la primera de les 11 mànigues de cursa que es veuran a Andorra, totes les restants concentrades durant dissabte en una jornada maratoniana: de 9.30 del matí fins les 21.00 de la nit, amb una parada per dinar.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT