PUBLICITAT

Andorra La Vella

Calvó promet una caserna pròpia per al Cos de Banders

El director dels agents proposa que l’espai sigui a la Massana o Encamp

Per Victoria Gómez Pérez

El cap de Govern, Xavier Espot, fa un discurs davant de Calvó i Rossell.
El cap de Govern, Xavier Espot, fa un discurs davant de Calvó i Rossell. | MARICEL BLANCH

Abans que acabi la legislatura, el Cos de Banders tindrà la seva pròpia caserna. Així ho va prometre ahir la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, coincidint amb els actes de celebració del seu patró, Sant Francesc d’Assís. Encara es desconeix la ubicació exacta, però el director dels Banders, Miquel Rossell, va avançar que haurà de ser en un «lloc cèntric que pugui aglutinar les dues valls», de manera que, a parer seu, només es podrà situar «a la Massana o a Encamp». Calvó tampoc va donar més detalls al respecte, si bé va reconèixer que la partida destinada a aquest projecte serà de 250.000 euros i formarà part del pressupost del 2020. «Primer hem de treballar la ubicació i després el tipus d’edifici que necessiten», va apuntar la ministra, tot deixant la porta oberta a que l’espai de la futura caserna ja existeixi. 

D’altra banda, tant Rossell com Calvó van celebrar les millores redactades en el projecte de llei de modificació de la llei actual del Cos de Banders. Entre els diversos punts, el director va explicar que a partir de la seva aprovació al Consell General –prevista per abans de final d’any–, els Banders deixaran d’estar inscrits al Departament de Medi Ambient i dependran directament de la ministra. «Això ens dona una identitat que fins ara no teníem i és el que ens faltava per ser un cos pròpiament dins l’administració», va assegurar Rossell. Així mateix, Calvó va destacar que el nou reglament inclourà l’eliminació de límit d’edat per accedir al cos, fixat en 35 anys, i d’aquesta manera els Banders també s’assimilaran a la resta de cossos especials. 

Una altra novetat que va explicar el director va ser la simplificació de les sancions lleus, especialment en relació amb la caça i pesca, per tal que el tràmit sigui menys enrevessat per a l’infractor. «Es tracta que si s’agafa algú pescant una truita de més que la sanció es pugui pagar al moment, sense més complicacions», va exemplificar. Aquest canvi, a més, també comportarà reduir el cost econòmic de la mateixa sanció.

 

Més dones i més col·laboració

Rossell també va destacar que a principis de l’any que ve es publicarà un edicte per cobrir dues places vacants. En aquest sentit, va assegurar que a ell li «agradaria» que fossin dues persones de sexe femení, ja que actualment el cos compta amb 19 agents i només hi ha una noia.

Per últim, la màxima responsable de la cartera de Medi Ambient va recordar que fins que no es va aprovar la llei de conservació del medi natural no hi havia un marc normatiu. Amb l’existència d’aquesta nova norma ara es pretén que el Banders també col·laborin amb tots els comuns en matèria de control, «sempre respectant les competències de cadascú». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT