PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Gili accepta el repte i liderarà la batalla del PS contra DA a Escaldes

L’A i SDP uneixen forces i 3V aconsegueix tancar llista, donant així 4 opcions

Per Lídia Raventós

Rosa Gili acompanyada dels seus ja excompanys parlamentaris Padreny, Vela, Font i López.
Rosa Gili acompanyada dels seus ja excompanys parlamentaris Padreny, Vela, Font i López. | PS

Rosa Gili va mantenir viva la incògnita de si es presentaria o no a Escaldes fins a l’últim moment. Finalment, l’escaldenca i ara ja exconsellera general ha acceptat el repte amb la voluntat de repetir el resultat de la llista territorial a les darreres eleccions generals, amb el qual va aconseguir robar dos consellers generals a DA en una parròquia fins al moment clarament taronja. «Deixar el Consell General i presentar-me al comú no ha estat una decisió fàcil però anem a guanyar i crec que tenim possibilitats com a única formació clarament progressista», defensava ahir la candidata socialdemòcrata. 

Malgrat el bon resultat de l’abril, cal recordar que aleshores comptava amb el suport dels Liberals, amb els quals va presentar llista conjunta sota la marca d’Acord. Ara, s’haurà d’afrontar en solitari a tres candidatures més. La més forta d’elles encapçalada pels demòcrates Miquel Aleix i Núria Barquín, que s’han negat finalment a pactar amb L’A influenciats per Toni Martí i convertint-se així en l’únic tàndem taronja que es presenta en solitari i que anirà en contra dels seus socis de Govern. Un fet que Gili va qualificar «d’incoherent i poc seriós» sentenciant que «han perdut el Nord» i desitjant que «la ciutadania digui la seva a les urnes». En canvi, el demòcrata Miquel Aleix treia importància a la lectura que es pugui fer a nivell nacional d’aquest enfrontament i defensava que «dins de la centralitat política hi caben altres opcions però cada parròquia té les seves especificitats». 

Quatre opcions pels electors

És clar que la batalla final es disputarà entre DA i PS, però no és pas menyspreable la capacitat que han tingut finalment els Liberals de formar candidatura sumant a les seves files integrants d’SDP 
–que tant a la capital com a Ordino comparteixen llista també amb DA–, així com la presentació finalment d’una quarta llista de la mà de 3V. 

El candidat d’Unió x Escaldes-Engordany –nom de la candidatura d’L’A i SDP–, Higini Martínez-Illescas va lamentar que «els problemes interns de DA hagin impossibilitat fer una candidatura conjunta» i va destacar la «facilitat» en què s’han entés amb SDP. En aquest sentit, va celebrar que finalment s’hagin presentat quatre llistes entenen que això pot fer pujar la participació. Per part seva, el candidat a cònsol per part de 3V, Jordi Rubia, va celebrar ahir la presència de quatre llistes malgrat admetre que les seves possibilitats són escasses i que la rivalitat es centrarà en DA i PS. «La Rosa [Gili] és una bona candidata i DA s’haurà de posar les piles», va opinar Rubia tot remarcant que «nosaltres tenim poques possibilitats però hem aconseguit presentar llista mantenint-nos fidels als nostres principis». «Hi ha pactes que no entén ningú i que s’hauran d’explicar molt bé», va remarcar. 


 

PUBLICITAT
PUBLICITAT