PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Normalitat per accedir al país tot i l’amenaça de talls a la via

El CDR de l’Alt Urgell no interromp finalment la circulació a l’N-145

Per Enric Revuelta

Cotxes circulant per la carretera N-145, en una imatge d’arxiu
Cotxes circulant per la carretera N-145, en una imatge d’arxiu | Tony Lara

Les companyies d’autobús i els transportistes van entrar i sortir ahir del país amb normalitat per la frontera del riu Runer malgrat l’amenaça del CDR de l’Alt Urgell, que havia convocat un esmorzar popular a la Seu a les set del matí. Tot i les possibilitats d’un nou tall a la carretera N-145, finalment no hi va haver cap concentració ni es va interrompre la circulació.

A l’hora convocada, la Rotonda del Pifarré de la capital de l’Alt Urgell, que serveix com a punt de trobada en aquest tipus de concentracions, estava buida. El president de l’Associació de Transportistes, Juli Pérez, va afirmar ahir que els camioners que s’abasteixen de productes a Mercabarna van poder circular «amb normalitat». Per la seva banda, les companyies de busos, que tenien un ull posat a les possibles afectacions, també van dur a terme el seu servei de manera habitual.

El gerent d’Autocars Nadal, Bartumeu Gabriel, va dir que no es van veure afectats per cap incidència a la via, però admet que la situació d’incertesa també els afecta. «A nosaltres ens maregen, nosaltres maregem els clients i els clients s’enfaden amb nosaltres», va dir Gabriel. Des d’Andbus tampoc van tenir incidències i finalment van operar amb el bus de les 7 del matí, que segons les previsions estava a l’aire per l’amenaça dels talls. D’altra banda, el CDR de l’Alt Urgell ha convocat per avui al vespre una assemblea a la Sala Immaculada de la Seu.

PUBLICITAT
PUBLICITAT