PUBLICITAT

La Massana

Gelabert renuncia i deixa la Massana amb una única llista

Molné defensa que la seva proposta «aglutina moltes sensibilitats»

Per Victoria Gómez Pérez

La candidatura de CC + DA + L’A, ahir al Comú de la Massana.
La candidatura de CC + DA + L’A, ahir al Comú de la Massana. | TWITTER / CIUTADANS COMPROMESOS

Mantenint la incògnita fins a l’últim moment, la Massana ha acabat sent la parròquia més plàcida: llista única, però que «aglutina diverses sensibilitats»: Ciutadans Compromesos (CC), Demòcrates (DA) i Liberals (L’A). Així la va definir ahir la seva número 1 i també única candidata a cònsol major a la parròquia, Olga Molné, que fins abans del tancament de llistes desitjava l’arribada de competència electoral perquè «això és la pluralitat». Tot i això, va recordar que CC –el seu partit– engloba diferents ideologies, entre les quals la liberal, mentre que amb els Demòcrates, fins ara a la minoria al comú, «hem treballat colze a colze» per poder arribar a futurs acords. La coalició a tres bandes, doncs, «ha sorgit de manera natural» amb la voluntat de donar «continuïtat» i alhora «renovar» les polítiques engegades els últims vuit anys. «Hem intentat buscar que tots els candidats es complementin amb la seva experiència i formació», més enllà del color del seu partit, va explicar Molné.

L’actual cònsol major, David Baró, també va considerar que pels massanencs «hauria estat bo» poder triar entre diverses candidatures, ja que «és la forma de debatre i exposar projectes que poden ser anteposats per a la parròquia». 

Cal recordar que fins diumenge a la nit, l’exministra de Cultura, Olga Gelabert, intentava formar una llista alternativa que havia d’encapçalar i que incloïa Amadeu Rossell, Xavier Coma i Sofia Garrallà entre els primers noms. Finalment, però, només Molné optarà a liderar el comú i la seguirà Eva Sansa, actual consellera de Via Pública a la corporació. El fet que dues dones vagin al capdavant, segons Molné, ha estat «casualitat», ja que el que buscaven era persones «vàlides i valentes», independentment del seu gènere.

D’altra banda, i insistint en la unió de «diverses sensibilitats», CC considera que una llista única no ha de disparar l’abstenció ni els vots en blanc el pròxim 15 de desembre. A parer de Molné, la seva proposta compta amb «un espectre que inclou moltes idees i moltes formes de veure les coses» en la qual «tothom hi té cabuda». 

 

PUBLICITAT
PUBLICITAT