PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Rosa Gili deixa el Consell General per liderar la llista del PS a Escaldes

Josep Miquel Vila renuncia finalment a presentar candidatura a Sant Julià

Per El Periòdic

La candidata a cònsol major d'Escaldes-Engordany, Rosa Gili.
La candidata a cònsol major d'Escaldes-Engordany, Rosa Gili. | MARICEL BLANCH

Fins a 21 candidatures es presentaran a les properes eleccions comunals del 15 de desembre. Escaldes-Engordany, Ordino, Encamp són les parròquies que tindran més opcions a les urnes amb fins a quatre llistes per escollir. Andorra la Vella i Sant Julià en tindran tres, després que finalment Josep Miquel Vila no hagi pogut tancar candidatura. Pel que fa a la Massana en tindrà només una, després que finalment el grup de persones provinents de diferents ideologies no hagi aconseguit presentar candidatura. En canvi, la situació a Canillo enguany serà diferent, amb dues opcions a les urnes. Pel que fa als partits, només DA ha aconseguit ser present a totes les parròquies malgrat que només a Escaldes ho farà en solitari. De fet, la parròquia escaldenca serà l'única en què L'A i DA s'enfrontaran a les urnes tot i estar junts a l'Executiu. 

Una de les sorpreses del dia ha estat la renúncia de Rosa Gili com a consellera general per liderar la llista del PS a Escaldes-Engordany juntament amb Joaquim Dolsa. El tàndem socialdemòcrata s'enfrontarà a Higini Martínez-Illescas amb una llista conjunta amb L'A i SDP, amb Miquel Aleix a la llista de DA i terceravia amb Jordi Rubia. 

A Andorra la Vella no hi ha hagut sorpreses i finalment s'hi presentaran tres llistes. DA amb L'A i SDP liderada per Conxita Marsol; la del PS amb Dolors Carmona i la de terceravia amb Emi Matarrodona. On finalment també hi haurà tres candidatures és a Sant Julià, després que Josep Miquel Vila no hagi aconseguit tancar la seva. Les opcions seran, doncs, Cerni Cairat de Desperta Laurèdia, que té el suport de DA; Joan Travesset, del PS i Josep Majoral, d'UL. 

Encamp, per la seva banda, comptarà amb quatre llistes liderades per Laura Mas (DA+L'A), David Rios (PS), Esther Vidal (Agrupació Encampadana) i Santiago González (terceravia). La parròquia ordinenca també comptarà amb el mateix nombre d'opcions a les urnes. Josep Àngel Mortés liderarà la llista conjunta amb L'A i SDP, mentre que l'excònsol Enric Dolsa lluitarà per tornar al comú amb Pere Mas de segon. Finalment, la llista d'independents que té el suport del PS serà liderada per Sandra Tudó i la de terceravia per Jordi Balsa. 

La Massana finalment serà l'única parròquia amb només una candidatura, de manera que la llista de CC, que té integrants també de DA i L'A serà segur l'escollida amb Olga Molné de cònsol major i Eva Sansa de segona. En canvi, aquest any la situació és diferent per Canillo que tindrà dues opcions. La de DA i L'A amb l'exministre Francesc Camp al capdavant i la dels independents Albert Torres i Dolors Cabot que finalment han aconseguit presentar candidatura. 

 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT