PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Martínez-Illescas i Jordi Moreno lideraran els Liberals a Escaldes

El PS deixa entreveure que Rosa Gili no encapçalarà la llista

Per Lídia Raventós, Enric Revuelta

Martínez-Illescas, en una reunió del partit liberal .
Martínez-Illescas, en una reunió del partit liberal . | Liberals

Els partits polítics afronten l’últim cap de setmana abans del tancament de llistes per a les eleccions comunals amb reunions a contrarellotge per determinar els noms de les candidatures. Malgrat que molts noms ja s’han fet públics abans dels congressos que tenen previst celebrar algunes formacions aquest cap de setmana i abans que s’acabi el termini dilluns per presentar les llistes, a última hora encara queden serrells per tancar.

A Escaldes-Engordany, el conseller comunal Higini Martínez-Illescas serà el cap de llista dels Liberals, acompanyat de Jordi Moreno Magallón, president del comitè parroquial de la formació. Tot i que Martínez-Illescas no tanca la porta a associar-se amb alguna altra formació, admet que amb els Demòcrates, que estaran liderats per Miquel Aleix, és gairebé impossible. Tampoc ho descarta amb els socialdemòcrates, tot i que després del pacte de Govern és una opció molt poc probable. El conseller general de L’A, Marc Magallón, tampoc va descartar un gir de guió fins dilluns.

A les files del PS segueix planant la incògnita sobre qui liderarà el partit. La consellera general, Rosa Gili, sonava amb força, sobretot després d’imposar-se a les llistes territorials dels comicis nacionals. Aquesta opció sembla que ha anat perdent força amb el pas de les hores i més després d’un enigmàtic missatge ahir a través de Twitter del parlamentari Roger Padreny, que en un intent d’emular Gerard Piqué sobre el cas Neymar, va penjar una foto amb Rosa Gili acompanyada del text: «Es queda». De moment, des de Terceravia, tot i que la voluntat és presentar una llista, encara no s’han concretat els noms.

A Andorra la Vella sí que es consumarà el pacte entre DA i L’A, tot i les reticències inicials mostrades per part del comitè territorial del partit blau. El número 2 de Conxita Marsol a la llista, David Astrié, va explicar ahir que el nom de la coalició es dirà Sumem per Andorra la Vella, que comptarà amb «gent de diverses sensibilitats». En quant als noms liberals de la llista, el partit blau va presentar una proposta de dos noms, Gerard Estrella i Toni Puig, però els taronja no els han acceptat pel fet de ser dos homes.

Des de DA volen que sigui un home i una dona per completar una llista paritària. Mentrestant, Cd’I no es presentarà ni en solitari ni en coalició i han donat llibertat de vot als seus afiliats. A la llista de Conxita Marsol també hi haurà la membra de Progressistes-SDP, Meritxell Pujol, i una jove avalada per Virtus Unita, Meritxell López.

Finalment, a la parròquia d’Encamp el tauler polític també va quedant configurat i el més probable és que hi hagi almenys tres candidatures. DA+L’A, que estaran liderats per Laura Mas i Jean Michel Rascagneres, s’enfrontaran al PS, encapçalats per David Rios i Enric Riba. Jennifer Mitjana anirà de 3, Eduard Ricard, de 4, Teresa Recasens, de 5, Josep Lluís Agudo, de 6, Oliver Valero, de 7 i Dimba Azzopardi, de 8. La formació socialdemòcrata no anirà finalment de bracet amb Progressistes-SDP. A la partida encampadana també s’hi afegirà, segons l’Ara, Agrupament Encampadà, que estarà liderat per Esther Vidal i Joan Masjoan.

PUBLICITAT
PUBLICITAT