PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Educació aclareix que tots els eventuals poden tenir dues feines

Els docents entenien que la mesura era per contractes inferior a 1 any

Per Lídia Raventós

Alumnes del Centre de Formació Professional.
Alumnes del Centre de Formació Professional. | Arxiu ANA

Tots els professors eventuals que ho desitgin poden tenir una segona feina sempre que no entri en conflicte amb la docència i que ho comuniquin prèviament al ministeri. Així ho va aclarir la responsable de la cartera d’Educació, Ester Vilarrubla, al SEP, ja que fins ara entenien que només podien optar a compaginar dues tasques els eventuals –ara interins– que el seu contracte no superés l’any de durada. Un «malentès» segons la ministra i la presidenta del sindicat, Anna Mundó, que ja ha quedat aclarit i que el SEP celebra, ja que va ser una de les principals reclamacions del col·lectiu docent la legislatura passada entenent que els eventuals tenen dret a treballar fora perquè no se’ls ofereix ni estabilitat ni seguretat laboral. 


El dubte es va resoldre en la primera reunió que la nova junta del SEP i Vilarrubla van mantenir la setmana passada i que va servir per fer un traspàs de la situació del cos educatiu i posar sobre la taula els nous reptes de futur. En concret, es va acordar fer un grup de treball específic per parlar dels neguits del col·lectiu eventual. Cal tenir present que el cos d’Educació és el col·lectiu amb un major nombre de personal interí i que n’hi ha que porten molts anys treballant sense un contracte fix. Per això es vol treballar amb el ministeri específicament les condicions d’aquest col·lectiu. Així mateix, la ministra va mostrar la seva predisposició a què el reglament referent als eventuals sigui un dels primers que es despleguin de la recent aprovada llei d’Educació. De moment, Vilarrubla i el seu equip ha treballat en dos altres reglaments però de caràcter força tècnic i encara sense entrar en qüestions més rellevants del text legislatiu. 


La reunió també va servir per informar al SEP de la situació dels edictes que van ser portats a la Batllia per un docent. El referent al 2016 ja es va repetir, mentre que la demanda relacionada amb el psicotècnic del 2018 segueix parat a l’espera de la resolució judicial. 

Valoració positiva de la trobada 

Des del SEP es va valorar molt positivament la reunió, especialment, segons Mundó, pel fet que la ministra es mostrés oberta a parlar i treballar en tots aquells punts o aspectes en què sindicat i ministeri no coincideixen. 

El ministeri segueix treballant per retornar l’IPC

La ministra d’Educació, Ester Vilarrubla, va informar la setmana passada al SEP que el gabinet jurídic del Govern segueix treballant per trobar la fórmula legal que permeti als docents eventuals recuperar la part del salari que han perdut aquest any referent als IPC del 2011 i 2012. El motiu de la rebaixa, que en la majoria de casos és entre 70 i 80 euros mensuals, es deu a una resolució de la Batllia de fa uns mesos que considera que el plus que es va atorgar durant aquests anys no és consolidable, malgrat que fins ara s’havia seguit aplicant any rere any. Per tal d’evitar el perjudici econòmic al col·lectiu docent, l’Executiu estudia quina forma jurídica hi ha perquè recuperin el plus sense entrar en contradiccions legals. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT