PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Neix el primer clúster d’esports privatitzat del país

L’objectiu és millorar la competitivitat de les empreses del sector

Per El Periòdic

Un moment de la presentació d’ahir.
Un moment de la presentació d’ahir. | Actua

L’Espai d’Innovació va ser el testimoni del naixement del primer grup d’empreses esportives privatitzat del país: l’Andorra Esports Clúster. Durant la presentació, el seu president, David Hidalgo, i la gerent, Gemma Riu, van exposar l’organigrama, els objectius i les principals línies d’actuació de la nova entitat. Tots dos, acompanyats del Secretari d’Estat d’Esports, Justo Ruiz, i de la directora d’Actua Empresa, Judit Hidalgo, van explicar l’estratègia i els primers projectes que es treballaran per aconseguir millorar la competitivitat de les empreses del sector esportiu del Principat, principal objectiu i raó de ser del clúster.

Els tres primers projectes que es duran a terme persegueixen tres objectius clarament definits: el primer, conèixer el nou consumidor esportiu per tal que les empreses puguin adaptar la seva oferta a les noves tendències; el segon, esdevenir destí esportiu col·laborant amb el sector hoteler i les empreses per generar experiències úniques; i el tercer, desenvolupar nous productes i activitats per desestacionalitzar la demanda i incrementar el volum de negoci durant tot l’any. El secretari d’Estat d’Esports va considerar que «amb l’anàlisi que ha fet Actua hem vist que el sector de l’esport aporta de forma directa un 8% al PIB d’Andorra, d’aquí la importància de mobilitzar el sector privat amb la creació del clúster per tal de reforçar-lo i que cada empresa hi guanyi».

En aquest sentit, David Hidalgo, va destacar que «l’Andorra Esports Clúster ha de servir a les empreses del sector de l’esport per consolidar el país com a destí esportiu desenvolupant projectes consensuats per incrementar la competitivitat de cada empresa del sector».

Judit Hidalgo, va recordar que «fa tres anys que vam identificar el sector de l’esport com un sector clau l’economia d’Andorra i amb prou massa empresarial per organitzar un clúster. Avui [ahir] hem assolit la privatització de l’associació».  A més, va assegurar que ja s’està treballant en diversos projectes.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT