El Pidasa patina en una jornada dels primers contra els últims

• Matecosa, Lusitans i Escale golegen en la Primera Divisió i l'equip de Roura es deixa dos punts inesperadament
SANT JULIÀ DE LÒRIA

L'extrem del Matecosa Sant Julià Víctor Hugo pentina una pilota penjada a l'àrea del Bar la Fira, ahir a Aixovall. Foto: ORIOL LLAURADÓ

El que s'esperava com una jornada de tràmit en la Primera Divisió de la Lliga Nacional amb enfrontaments entre els quatre primers contra els quatre últims sh'a cobrat una víctima. En una classificació que reflecteix anys llum de diferència entre els que opten al títol o a la permanència Matecosa, Lusitans i Escale van golejar i van sumar tres punts que eren d'esperar; però també ho eren per al Pidasa i l'equip que dirigeix Xavi Roura no va poder passar de l'empat (2-2) contra el Gestions JR Principat que suposa un pas enrera en les seves aspiracions de ser campió.

El Matecosa el tenia a un punt i ara n'està a tres, tenia els mateixos punts que el Lusitans i ara l'equip de Vicens Marqués s'ha situat segon en solitari i l'Escale ja li veu les petjades. A la part baixa l'efecte ha estat a la inversa: el puntet d'or del Principat el deixa penúltim en solitari enlloc de compartir el fanelet vermell amb Encamp i Bar la Fira d'Andorra Casa del Benfica.

Beto i les errades en defensa / Sense cap mena de dubte Beto va tirar del seu olfacte golejador per col·laborar al triomf, però les errades defensives del Pidasa van deixar en res els dos gols que va anotar el pitxitxi. Beto va inaugurar el marcador al minut 11 amb un toc d'esperó que normalitzava la situació. La va desnormalitzar, però, Òscar da Cunha al meridià del primer temps en fer la igualada. El domini del Pidasa, patent des de l'inici, es va incrementar però faltaven ocasions clares de gol i sobretot actitud. Els partits no es guanyen només amb uns colors.

Així es va arribar al descans. El Principat, ara dirigit per Lluís Blanco en detriment d'Emiliano González, havia superat els primers 45 minuts amb molt bona nota però quedava el més difícil, aguantar els restants. I el Pidasa, com era d'esperar, va sortir a totes, a no deixar-se sorprendre i a resoldre quant abans millor. Va trigar sis minuts en marcar, de nou amb Beto com a definidor amb un gol mig fantasma que sí va arribar a creuar la línia de gol malgrat alguna protesta –poques– del Principat. Però possiblement això és el pitjor que li podia passar perquè va ser fer el 2-1 i tornar a veure els fantasmes de la primera part: excés de confiança, pensar que amb el marcador a favor ja estava superat el tràmit.

Quedaven 39 minuts més el descompte perquè acabés el duel i el Principat no va canviar res de la seva manera de jugar. S'havia encomanat a trobar la deesa fortuna en alguna acció aïllada, sobretot a pilota aturada... i aquesta vegada el pla li va sortir perfecte. En una jugada sense aparent perill al minut 80 la defensa del Pidasa va fallar i allà es trobava Paulo Miguel Viegas per establir el 2-2 definitiu.

El lusitans, 1-5 / Mentre això passava a Aixovall en el primer partit de la jornada, al mateix temps al camp d'Alàs el Construccions la Posa Lusitans es dedicava un festí de gols davant el Construccions Modernes Inter d'Escaldes. El domini autoritari dels de Vicens Marqués es va traduir amb els gols de André Cardoso (minut 12), Pedro Miguel Reis (21' i 89'), Luis Filipe Pinto (53') i Juan Raya (84') que deixaven com a simbòlica la dinana de Joao Pedro Lopes (72').

6-0 del líder al cuer / En el partit de les quatre de la tarda el Matecosa no va tenir problemes per golejar el Bar la Fira d'Andorra Casa Benfica en el duel entre el primer classificat i el cuer. Sense patir va aconseguir fer un gol matiner, obra de Fernando Gonçalves i ja tenia els tres punts ben lligats al descans, al qual es va arribar amb un 5-0. Marcelo Iguacel va destacar amb un hat-trick (minuts 21, 27 i 86) i Quim Salvat va arrodonir el festival de gols (40').

L'ESCALE remunta / L'Escale també va aprofitar la relliscada del seu rival veí i va superar l'Encamp per 1-6 en el darrer partit de la jornada. Tot i que Àlex Izquierdo va sorprendre amb l'1-0 al primer minut de partit Sirvan va empatar (16') i van arrodonir la golejada Rodrigo (54' i 59'), Boris (56'), Rubio (82') i Bernat (84').