PUBLICITAT

Més de 800 usuaris fan un ús més racional del cotxe

  • La tendència cada any va en augment tot i que es vol fer més promoció del servei
PEPA GALLEGO
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Vehicles en una retenció a la Massana, dissabte passat, a causa de la nevada Foto: ORIOL LLAURADÓ

Fins a 821 persones són les que han fet ús del programa Compartir Cotxe que porta endavant el departament de Medi Ambient des que es va iniciar fa anys, segons les darreres dades del mes d'octubre. Aquesta iniciativa, que té l'objectiu de fomentar entre la població un ús més racionals del cotxe, facilita la trobada entre persones que fan un mateix recorregut i que estan interessades a compartir el vehicle privat a l'hora de fer un viatge.

Cada any s'afegeixen nous usuaris. Aquest any han estat 39 les persones que en fan ús d'aquest servei, tres més que l'any passat. Tot i no ser un número important és de destacar que l'evolució del nombre d'usuaris va creixent any rere any.

El perfil dels usuaris és d'homes i dones d'entre 35 i 38 anys, gairebé la meitat té cotxes i la resta no, per tant es comparteix amb conductor i passatger.

Pel que fa als trajectes, aquests són dissenyats entre els mateixos usuaris. Així des d'Andorra la Vella es fan trajectes fins a Reus, l'Hospitalet del Llobregat, Lleida, la Seu d'Urgell i Madrid. Però també en destinació amb la capital del Principat hi ha altres orígens més llunyans com Viana do Castelo, Caldes de Montubi, Malgrat de Mar, Mataró i Xàbia.

En total han estat 2.726 els viatges dels 10 primers mesos de l'any. El tipus de trajecte més triat és l'ocasional, amb més del 50%, seguit del de raons per treball. Els estudis i l'oci són les altres raons per les quals s'acorden fer viatges compartits. Pel que fa a la freqüència d'aquests viatges, més del 60% es fan esporàdicament i la resta són periòdics.

LA WEB / La tendència de les visites a la web de compartir cotxe per la qual es pot accedir a través de la www.mediambient.ad, o directament a http://andorra.compartir.org/ ha baixat en els darrers mesos. El mes de març passat va ser el punt més alt dels darrers 12 mesos amb 1.822 visites. Un nombre important que s'ha vist reduït a 274 en el mes passat.

La cap de l'àrea de Control Ambiental, Sílvia Calvó, va explicar que tot i que la tendència del servei «va en augment, la qual cosa és positiva, l'evolució de les visites a la web ha baixat», va dir. Per aquest motiu es vol donar una difusió més àmplia en la setmana de la Mobilitat, per explicar en què consisteix aquest servei i donar-li més publicitat perquè la gent ho conegui. Amb el registre dels usuaris, aquests poden posar-se en contacte entre ells a través deL correu electrònic, tot i posar les preferències per facilitar trobar els companys de viatge.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT