Dani Garcia torna a la competició amb podi al Ciutat de l'Hospitalet

• A l'Europeu sub-23, Risco cau als vuitens de final i es queda sense opció de repesca
L'HOSPITALET DE LLOBREGAT / SARAJEVO

Garcia, al tatami, durant un combat als passats Jocs dels Petits Estats de Xipre Foto:TONY LARA

el cap de setmana va tenir dos cites ineludibles per al judo andorrà. La primera fita va ser a l'Hospitalet de Llobregat, on Dani Garcia (Hantei) tornava a la competició i on ho va fer amb una gran actuació. Va ser tercer en un Ciutat de l'Hospitalet en què va guanyar tres combats. Així mateix, a Sarajevo, a l'Europeu de la categoria sub-23, Èric Risco (Hantei)no va poder superar els vuitens de final, i es va quedar sense opcions de repesca, segons la normativa que només permet la repesca a partir dels quarts de final.

A l'Hospitalet, Garcia es va retrobar amb la competició mesos després, i ho va fer amb una tercera posició i unes sensacions que li fan veure el futur amb optimisme. Garcia, que va competir en la categoria de -73kg quan la seva habitual és -66kg, va sumar punts per al rànquing de Catalunya sènior. L'andorrà va superar tots els entrebancs per entrar en semifinals, on va caure. Amb tot, en la lluita per la tercera plaça va poder guanyar, pujant d'aquesta manera al podi.

També a l'Hospitalet, Patrick Ferreira (-66kg, SE Ordino) es va quedar fora de semifinals en guanyar un combat i perdre el següent; Oriol Servera (-81kg, SE Ordino), va caure al primer combat; Alda Babi (-57kg, SE Ordino) va vèncer un combat però va perdre tres i es va quedar sense semifinals; per últim, Jordi Guilló (-73kg, Hantei) va ser 5è a la seva categoria.

Per altra part, a Sarajevo Êric Risco tenia un dur rival en l'italià Domenico Di Guida, un jove de 18 anys que havia estat en dues ocasions tercer de l'Europeu júnior, bronze també al Campionat del Món júnior i campió d'Itàlia dues vegades en categoria sub-23, dues en júnior i dues en cadet. Amb tot, Risco va aguantar l'italià durant 3min 14s, tot i que finalment va caure per ippon, sense opció de repesca.