PUBLICITAT

Primer dia d'esquí

  • 800 esquiadors, la majoria andorrans, fan un primer tast de la neu, en una jornada marcada pel mal temps
CLARA GARNICA
ENCAMP

Periodic
Tres esquiadores a punt per fer les primeres baixades de pistes d'aquest hivern, ahir a Grau roig Foto: ORIOL LLAURADÓ

La temporada d'esquí de Grandvalira ja està oficialment inaugurada. Va ser un tast, petit, del que ha de venir, però els primers esquiadors, els més fidels i apassionats, van acostar-se ahir fins a les pistes de Grau Roig i del Pas de la Casa per esquiar pels 4,5 quilòmetres oberts pel domini, sumats a un quilòmetre i mig d'espai per a debutants. En total, i segons van informar fonts de Grandvalira, van ser prop de 800 les persones que van desafiar el mal temps i les nevades matinals.

Tot i no tractar-se d'una afluència molt elevada d'esquiadors, fonts de Grandvalira van parlar ahir d'un «bon inici» de temporada, ja que la intenció, «més que extreure rendibilitat econòmica, era captar els clients més fidels», és a dir, el que ja han adquirit el forfet de temporada. De fet, van ser sobretot esquiadors andorrans els que van pujar a pistes, seguit per estrangers amb segones residències. També hi havia membres de les escoles d'esquí del país, que van aprofitar per fer els primers entrenaments de la temporada.

Per avui les previsions apunten cap a un nombre una mica inferior d'esquiadors, que han de permetre tancar el cap de setmana amb una xifra «entre els 1.200 i els 1.400 forfets venuts», van manifestar des de Grandvalira. L'any passat, el cap de setmana d'avançament de la temporada, que va ser el 14 de novembre, va reunir al voltant de 2.500 esquiadors. Llavors, però, les condicions de neu van permetre obrir 15 quilòmetres de pistes.

Tornant a l'avançament d'aquesta temporada, el fred i el vent va acompanyar els esquiadors que van acudir ahir a Grandvalira, especialment a primera hora del matí. Les nevades van permetre esquiar amb neu pols a la zona del Pas de la Casa, mentre que a Grau Roig les condicions eren una mica pitjors. «Hi havia clapes de gel, i a les zones més altes molt de vent i mala visibilitat, però com més baixaves millor estava la neu», va manifestar Josep Casellas, que va venir amb tres amics des de Barcelona. Van decidir pujar des de la ciutat comptal a primera hora del matí i al voltant de les dues van donar per finalitzada, «amb satisfacció», la jornada a pistes.

Veient el mal temps, alguns es van fer enrere en un principi. «Quan hem vist la situació hem decidit tornar a casa però ara que millora el temps hem tornat a pujar a Grau roig, tenim mono d'esquiar», va explicar l'andorrana Sara Valls al voltant de la una del migdia, ja sense nevades a la pista i amb tímids rajos de sol. Valls, igual que Casellas, també va optar per esquiar acompanyada d'amics.

152 dies d'esquí / Si les condicions ho permeten, la temporada 2010-2011 tindrà un total de 152 dies d'esquí (s'allargarà fins al 25 d'abril), 14 més que l'any passat i nou menys que fa dos anys. Aquest cap de setmana ha estat un primer avançament, però a partir de demà hi ha una pròrroga de cinc dies. Dissabte vinent, i juntament amb Vallnord, les pistes del Principat tornaran a estar disponibles. Serà la inauguració oficial i ja no es baixarà el teló fins a l'abril. Fonts de Grandvalira van assegurar que per la setmana que ve la intenció és obrir tots els accessos i garantir totes les connexions del domini. Les previsions apunten que podrà complir-se aquesta voluntat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT