PUBLICITAT

Ritmes de conscienciació a base de contenidors

  • L'energia de la batukada combat el fred i la neu per unir-se a la convocatòria europea
C.G.
ENCAMP

Periodic
Benet i Alís piquen contra la generació de residus, ahir a Encamp. Foto: COMÚ D'ENCAMP

Les onze del matí era l'hora establerta per la Comissió Europea per tal de fer sentir, a diferents països del continent, la veu ciutadana al ritme de la música. L'objectiu: picar el més fort possible contenidors buits, per demostrar que tenen més funcions a part de la d'acumular residus. Resultat: animació, bona base musical i energia per oblidar la neu i el fred que es palpava a la plaça dels Arínsols d'Encamp.

El grup Sambawiki va ser l'encarregat d'amenitzar l'esdeveniment i adherir així al Principat a la iniciativa europea. Van portar contenidors, però també timbals i d'altres objectes sonors que van permetre la participació d'una trentena de persones, entre elles el cònsol d'Encamp, Miquel Alís, i el ministre de Turisme. Claudi Benet. Amb més o menys ritme tots van picar contra la generació de residus.

D'aquesta manera, i tal i com va exposar la cap d'àrea de gestió i control ambiental, Sílvia Calvó, la Batukamob andorrana, que ahir va gravar-se i que es penjarà a internet juntament amb la resta de Batukamobs europees celebrades ahir, tindrà la singularitat de tenir la participació de la neu. Un bon acte de promoció del Principat, va exposar Bonet, que després de passar dos dies a Lisboa en actes de turisme, encara no havia abandonat el seu rol de promocionador del país a l'estranger. Per captar turistes, qualsevol cosa és positiva.

El soroll dels contenidors, que posteriorment van anar derivant cap a ritmes més harmònics gràcies al talent de Sambawiki, va inaugurar aquesta setmana de conscienciació ciutadana. Es tracta, segons van apuntar des de Medi Ambient, d'un esdeveniment clau per difondre el concepte de la prevenció de residus i evidenciar el seu impacte en el medi ambient, també en la lluita pel canvi climàtic. Al llarg de la setmana es realitzaran accions a tot Europa, organitzades per diversos actors (administracions, xarxes associatives, escoles, universitats, empreses, ONG, etc.). Andorra, pel volum de residus que genera, no podia deixar de participar-hi. Ahir va alçar la veu per exposar la seva preocupació.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT