PUBLICITAT

Tchistyakova guanya el Premi Principat d'Andorra de piano

  • El rus Voylochnikov i l'alemany Buche es fan amb el segon i el tercer lloc
EL PERIÒDIC
CANILLO

Periodic
Tchistyakova mostra la seva virtuositat, ahir a l'Hotel Hermitage. Foto: ORIOL LLAURADÓ

La jove pianista russa Galina Tchistyakova –23 anys– va ser la guanyadora del Premi Principat d'Andorra Memorial Alícia de Larrocha en el 16è Concurs Internacional de Piano, celebrat al Sport Hotels Resort&Spa de Soldeu i que va concloure ahir. El premi està dotat econòmicament amb 10.000 euros i li donarà la possibilitat d'actuar, a més d'Andorra, a l'Auditori Pau Casals d'El Vendrell. El segon classificat va ser George Voylochnikov, també rus i de 25 anys, que es va endur 5.000 euros i l'opció de realitzar dos concerts a Andorra, mentre que el tercer classificat va ser Leon Buche, d'Alemanya i el més jove entre els tres millors, amb només 22 anys, que es va endur 2.000 euros.

Entre els 45 concursants que van prendre diumenge passat la sortida hi havia 14 països representats: Alemanya, Argentina, Bielorússia, Corea del Sud, Eslovàquia, Espanya, Estats Units, França, India, Japó, Polònia, Romania, Rússia i Ucraïna. Tot i que Buche venia de fer un segon premi al Cidade de Ferrol i sortia com a favorit a totes les quinieles, al final va ser la russa Thistyakova la que es va fer amb el guardó.

A la prova final va interpretar quatre peces: Area de variacions en estil italià –J.S.Bach–, Estampes –C.Debussy–, 2 Nocturns op.5 –A.Skriabin– i Reminiscences de Don Juan –W.A.Mozart-F.Liszt. La guanyadora de la 15a edició del Concurs Internacional de Piano, Kho Woon Kim, va actuar ahir al vespre a l'Hotel Hermitage.

Ara, bianual / L'increment de la dotació dels premis d'aquesta edició va venir acompanyada d'una remodelació que es notarà a partir de la pròxima convocatòria, ja que el certamen deixarà de ser anual i es converteix en biennal. D'aquesta manera, la 17a edició no tindrà lloc fins al novembre del 2012. La directora del concurs, Roser Palomero, va avançar que per pujar l'esglaó que separa Andorra de les grans cites internacionals, «una simfònica permetrà ingressar a l'Associació de grans concursos, al costat de cites de prestigi com el Chopin de Varsòvia i el Paloma O'Shea de Santander», amb l'increment de nivell que comporta. H



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT