L'Alpicat tomba l'Andorra als 15s i acaba amb la imbatibilitat tricolor

• Una errada de concentració a l'inici del matx condiciona un duel on res no surt bé
RAFA MORA
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Xavi Gil salta amb força i amb el colze a per una pilota dividida, ahir a la primera part del partit a Aixovall Foto: ORIOL LLAURADÓ

En només 15 segons es pot decidir un partit, i fins i tot és un temps suficient com per tombar un líder, un FC Andorra fins ahir imbatut, i deixar al descobert les vergonyes de l'equip tricolor. L'Atlètic Alpicat va aprofitar una errada de concentració local només començar, va agafar la possessió i amb una sola passada a Víctor, entre Gil i Àngel, va deixar sol el punta lleidatà davant Pol: 0-1.

El gol visitant va fer tan de mal a l'Andorra que els primers minuts van ser caòtics. Només a partir de la mitja hora es va veure un conjunt tricolor una mica més centrat. D'ocasions de gols clares, cap, si més no un xut de Mejías massa alt per precipitació als 16 minuts, i una rematada de Riera a la part externa de la xarxa, massa escorat com anava. Però els nervis continuaven a flor de pell, i fins i tot Pol va salvar el 0-2 en una jugada gairebé calcada a la del 0-1. En aquest cas, el porter andorrà va rebutjar amb el pit la rematada d'Oriol, al qual va saber aguantar. Amb tot, aquesta ocasió va arribar després d'una clara falta a Cristian que l'àrbitre d'ahir, Andreu Piñeiro, no va xiular, la qual cosa va provocar la indignació del públic. Una indignació que va augmentar quan a la segona part, al minut 61, Piñeiro va assenyalar una falta en la frontal a Toscano, quan la continuïtat de la jugada va deixar sol Ayala davant el porter, al qual va batre sense que el gol pugés al marcador. De fet, res no va sortir bé ahir, i el 0-1 va aguantar al marcador fins el final.